15.9 C
Stockholm
lördag, juni 15, 2024
HemFOTBOLLBSK seriesegrare – nu väntar kval mot Sunnanå

BSK seriesegrare – nu väntar kval mot Sunnanå

Publicerad:

Liknande artiklar

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

FOTBOLL Bollstanäs SK:s damer har legat och lurpassat på Sandvikens IF. När slutspurten kom lade man in den högre växeln och passerade. I sista grundserieomgången lekte man ut sitt motstånd – GUSK – och klev av med en 5-0 seger.

Division 1 norra Svealand skulle knyta ihop säcken under söndagen. Det var två lag som gjorde upp om seriesegern – Sandvikens IF och Bollstanäs SK. Där det sistnämnda hade allt i egna händer med två poäng tillgodo.

Sandviken gjorde sitt och vann med tennissiffor – 6-0 mot bottenlaget Enköpings SK UK. För Bollstanäs del var det tabelltrean Gamla Upsala SK som kom på besök till arenan ”Bipen”. Ett lag man förlorat emot, 4-3, under första delen av säsongen.

Kval till Elitettan – igen

Nu var det andra tongångar från hemmalaget, 10 raka seger i bagaget, gick man till halvleksvila med en 2-0-ledning. Där båda målen, varav ett på straff gjordes av Malin Elsilä Engdahl. I andra skulle det dröja dryga kvarten tills BSK utökade ledningen, genom Sabina Lundström. Tolv minuter senare rasslade till igen. Denna gången fick Julia Lindström skriva in sig i målprotokollet. Det skulle bli utklassningssiffror – 5-0, där sista målet blev ett självmål.

Nu får Bollstanästjejerna göra sig redo för, andra året i rad, ett kval till elitettan. Denna gången är det klassiska Sunnanå som står för motståndet. Första matchen är 5 oktober, på bortaplan för att sedan ta emot dem, på Bipen, i en returmatch 13 oktober.

FOTO: Bror Rosenback

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter