ISHOCKEY Det var 17 år sedan Väsby och Almtuna möttes senast. Nu stod man öga mot öga i en träningsmatch under fredagskvällen. Det blev jämt och Väsby skakade om den allsvenska klubben och var nära, förlust i sudden med 2-1, att vinna.
Vi skapar fler lägen än Almtuna och det ska stärka oss i att vi är på rätt väg, säger lagkapten Christoffer Gozzi till Väsbydirekt.

Almtuna föll ur hockeyallsvenskan förra året, så det var på håret att man blev seriekonkurrent med Väsby Hockey. Nu fick man en andra chans i näst högsta hockeyserien då Pantern kastade in handduken under våren.

Sett historiskt så var det 17 år sedan dessa två lag möttes sist. I en träningsmatch under fredagskvällen skulle det äntligen bli av. Flera spelare i båda lagen har representerat klubbarna.

Det var Väsby som inledde starkast och gjorde 1-0 genom Pontus Karlsson. I mittperioden var återigen Väsby som hade spelet till stora delar. Ett uddlöst Almtuna kunde bara se på när Christian Holmblad och Nick Hedemyr var på spelhumör. Men dock satt inte pucken i mål. Även kapten Gozzi hade chansen att utöka Väsbys ledning.

I tredje vaskade Almtuna om en del, vilket gav effekt. Man tog för sig mer, dock kunde Väsby hålla undan fram tills några minuter kvar av perioden. Då satt kvitteringen. I den kommande förlängning, med tre spelare var på isen, gjorde Uppsalagänget vad man skulle och skickade in segermålet 2-1.

–Det är ett lite tråkigt resultat, men vi spelar som vi ska göra, säger lagkaptenen Christoffer Gozzi till lokaltidningen Vi i Väsbydirekt och tillägger.
–Jag tycker att vi skapar fler lägen än Almtuna och det ska stärka oss i att vi är på rätt väg i vår process.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här