22.1 C
Stockholm
onsdag, juli 24, 2024
HemFOTBOLLVallentuna har vaknat – Brottby i bottenträsket

Vallentuna har vaknat – Brottby i bottenträsket

Publicerad:

Liknande artiklar

UPPGIFTER: Täby FK sparkar tränaren och sportchefen

FOTBOLL Säsong 2024 har varit tuff för Täby FK:s...

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

FOTBOLL Vallentuna BK har borsta bort den usla starten. Andra raka kom under lördagen. Däremot har lokalrivalen Brottby SK fått det tufft. Laget är efter sex raka förluster inblandade i bottenträsket.

Det har länge sett ut som att Vallentuna BK skulle åka ur division 3. Men sent om side har laget vaknat och börjat plocka poäng och avancerat i tabellen.

Laget har gjort två nyförvärv till höstens omgångar. Den mest uppmärksammad av dess två är Peiman Pahlevan Afshari, som anslöt från lokalrivalen Brottby SK för knappt två veckor sedan.

Peiman har också lyckats få till målformen igen. I förra matchen gjorde han måldebut för sitt nygamla lag.

När sedan man drog väster ut för att möta Västerås IK satt målformen i sig. Han skulle var den som slog ner spiken i kistan för Västeråsarna, genom att göra både 4-2 och 5-2 i slutet av matchen. Det gör att VBK klättar upp till en nionde plats, en poäng upp till säker mark.

Fortsatt motigt för Brottby SK

Om det blåser medvind för VBK kan man tala om rejäl motvind för deras lokalkonkurrenter, Brottby SK. Från att ha varit på den övre delen av tabellen har man halkat nedåt i tabellen. Dels på grund av flera skador men också att självförtroende inte är på topp.

Innan matchen mot serieledande Fanna BK hade man fem raka förluster i bagaget. Det skulle bli en sjätte. Man hade inte mycket att sätta emot, där man gick in i halvtidsvila med ett 3-1-underläge, där Brottbys mål gjordes av André Grésillon. En rejäl uppförsbacke. Uppförsbacken blev än brantare i andra och matchen slutade med en 5-1-förlust. Det gör att Brottby, nykomlingar i denna divisionen, är nu inblandade i bottenträsket och riskerar att åka ner till division 4 igen.

IFK Österåker, som befinner sig på en andraplats, tar emot IK Franke hemma på Österåkers Friidrottsarena och avslutar omgång 17, där man vid en seger utökar avståndet till trean Värtans IK.

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter