INNEBANDY Rotebro hade en sämre säsong än väntat. Nu gör man en nysatsning mot innebandyallsvenskan. Det kommer bland annat innebära en kraftig ökad träningsdos – inga undantag kommer att ges.
Jag vill jobba på mitt sätt och inte anpassa mig efter enstaka spelare, säger huvudtränaren Roger Östergren till lokaltidningen SollentunaDirekt.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

Den gångna säsongen för Rotebro IS IBK blev medioker. Laget hamnade tillslut på en åttonde plats – 10 poäng ifrån en kvalplats till innebandyallsvenskan.

Nu stundar nya tider och nya mål i sikte. Man kommer öka träningsdosen för spelarna och det finns ingen som kommer undan.
– Nu kör vi stenhårt med de som vill och ska få upp hungern igen såsom det var det i början när jag kom hit. Jag vill jobba på mitt sätt och inte anpassa mig efter enstaka spelare, säger Roger Östergren till SollentunaDirekt.

För tidningen bekräftar Östergren att det inte var en självklarhet att han skulle fortsätta som tränare.

– Jag hade inte varit kvar om det inte blev något nytt tänk. Jag är väldigt taggad för detta och det var ett beslut som behövdes för mig och laget. Det ska bli kul att träna mer och jag har massor med idéer hur vi ska jobba. Vi ska träna stenhårt men samtidigt ska det alltid vara glädjen som styr.

Nu blev det ytterligare en säsong, Östergrens åttonde, och han tvingar inte någon att vara med på den nysatsning laget nu gör till kommande säsong.

– Vill man inte vara med så behöver man inte vara det. Det hade varit kul om de ville vara med och hjälpa till att utbilda de yngre men har man inte tid och lust så går det inte. Nu är det en bra tid för nya stjärnor att födas och ta steget framåt, säger Östergren och laget har en tanke med detta nytänk
– Rotebro har en vision att bli sista instans innan SSL och då måste vi träna därefter.

[/ihc-hide-content]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här