14.2 C
Stockholm
fredag, juni 14, 2024
HemHörnflagganHagman: Vilken vecka vi har framför oss!

Hagman: Vilken vecka vi har framför oss!

Publicerad:

Liknande artiklar

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

Täby FK tillbaka på ruta ett

FOTBOLL Efter två raka segrar för Täby FK. En...

Det är inte många matcher kvar innan sommaruppehållet är här. Det är nu det skapas avstånd mellan lagen i serierna och flera lag har bra läge att sätta sig i en utmärkt position innan det är dags för vila. Under den kommande veckorna kommer det spelas flera toppmöten som man inte vill missa.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

Bollstanäs har fått en bra start på säsongen i Div 1 norra svealand. Efter nio spelade omgångar är man ett av fyra lag som har ryckt i toppen. Det återstår fyra matcher innan det är dags för sommaruppehåll men det är åtminstone två tuffa matcher. Man ska möta både GUSK och Ljusdal som är två av lagen i toppen, och bägge matcherna är på bortaplan. Det kommer inte bli lätt men samtidigt är det en möjlighet att gå in i viloperioden som serieledare.

På herrsidan smäller det till redan på torsdag med Enebyberg som tar emot Järfälla på hemmaplan i Div 4. Enebyberg slog Järfälla i premiären med 2-1 men nu kommer Järfälla till Enebybergs IP på torsdag som serieledare. Det är en jämn serie där flera lag ligger inom ett fåtal poängs avstånd och det är ett ypperligt tillfälle för det lila gänget att visa att man kommer vara med att slåss om uppflyttningsplatserna.

Norrortsderby – toppmöte på Tibblevallen

I Div 2 tar andraplacerade Täby emot tredjeplacerade Stocksund på lördag. Det skiljer fyra poäng mellan lagen till Täbys fördel inför matchen. Bägge lagen har endast förlorat en match vardera och man har inte haft svårt att göra mål framåt. Täby har gjort flest mål i serien (31 st) men Stocksund är bara tre mål efter (28 st), så utan att sticka ut hakan kan vi säga att det öppet för målfest på Tibblevallen på lördag.

Österåker har varit laget som gått upp och ner senaste säsongerna. Man är tillbaka i Div 3 efter att ha vunnit Div 4 förra året utan att förlora en match. Till skillnad från tidigare säsonger är Österåker med i toppen även i Div 3. Det återstår fyra matcher för Österåker som för närvarande endast har två lag före sig i serien. Man ska möta Fanna BK som leder serien den 25:e juni. 

Sommarvädret är här och det är underbar tid att kolla på fotboll. VM-festen har dragit igång och i pauserna mellan Sveriges matcher är det ypperligt tillfälle att heja fram våra norrtortslag där vi har representanter i nästintill alla serier.

[/ihc-hide-content]

TWITTER: @jesper_hagman

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter