14.2 C
Stockholm
fredag, juni 14, 2024
HemÅkersberga IBF”Ackers” lagkapten kör ytterligare en säsong

”Ackers” lagkapten kör ytterligare en säsong

Publicerad:

Liknande artiklar

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

Täby FK tillbaka på ruta ett

FOTBOLL Efter två raka segrar för Täby FK. En...

INNEBANDY Åkersberga slutade på en fjärde plats i allsvenskan. Nu börjar lagbygget med kommande säsong 2019/20. Fjärde säsong för ”Ackers” del. En viktig pusselbit lades, när lagkaptenen Mikaela Jönsson gav klartecken att fortsätt en säsong till.
– Funderingarna har snarare kretsat kring huruvida det finns motivation nog till att fortsätta prioritera innebandyn framför allt, säger lagkapten Jönsson efter sitt beslut.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

Åkersbergas damer hamnade på en fjärde plats när serien var färdigspelad. En jämn tabell där trean, fyran och femman hamnade på samma poäng – målskillnad avgjorde.

Nu är man i gång med att bygga laget inför säsong 2019/20. Och en av de viktigaste pusselbitarna har lagts. Lagets lagkapten, Mikaela Jönsson, har valt att spela ytterligare en säsong.
– Ackers är min familj och Åkersberga Sporthall ett hem som jag inte vill lämna. Föreningen har inför den kommande säsongen arbetat fram nya strategier för damlagets fortsatta utveckling och jag vill vara en del av den satsningen. Jag hoppas och tror på en spännande säsong 2019/2020.

Har det funnits andra bud från Stockholmsklubbar?
– Det har inte funnits några andra bud att ta ställning till. Funderingarna har snarare kretsat kring huruvida det finns motivation nog till att fortsätta prioritera innebandyn framför allt. Svaret på den frågan är ja.

Om du blickar tillbaka på säsongen för din del, hur tycker du den har varit?
– Jag är inte särskilt nöjd med min egen insats föregående säsong. Jag anser själv att jag var alldeles för ojämn både spel- och poängmässigt för att förtjäna det stora förtroendet jag fick genom hela seriespelet. Ska jag vara nöjd över något så ska det väl vara försäsongen. Jag jobbade hårdare än någonsin med kost och träning på egen hand och jag upplever att jag nådde nya fysiska nivåer. Utöver mitt livs fysiska form så tar med mig en stor revanschlust från säsongen 2018/2019.

En fjärde plats för er del. Vad bör laget göra, enligt dig, för att ta sig uppåt och eventuellt nå en kvalplats till SSL?
– Vi slutade på övre halvan i en oerhört jämn serie, vilket inte är fy skam. Vi har efter tre säsonger i Allsvenskan landat lite och vi har lärt oss vad som krävs för att vi ska hålla oss kvar. Om vi vill ta nästa steg och nå dit vi aldrig nått måste vi helt enkelt göra något som vi aldrig gjort. Jag skulle först och främst påstå att vi behöver träna lite hårdare. Sedan så tror jag att vi behöver våga vara långsiktiga i vårt arbete och jobba med det vi vet att vi har. Jag tror att kontinuitet och tålamod är viktiga hörnstenar i bygget av ett framgångsrikt lag.

Foto: Pelle Sahlin

[/ihc-hide-content]

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter