FOTBOLL Topplaget Norrby stod för motståndet. Frej Täby hade med sig i bagaget till Borås en poängsviten på fem raka matcher. Den tog stopp då Boråslaget var numret större under söndagseftermiddagen.

IK Frej Täbys bortamatch mot Norrby fick en återblick i hur det såg ut de tre första omgångarna. Något man pratat om innan avspark i Borås, inte skulle få ske.

–En tydlighet i sina uppgifter, klarhet över sin roll både individuellt och i det kollektiva, samt ha modet att utföra de uppgifterna gång på gång. Som alltid med andra ord, sade Frejtränare Lukas Syberyjski dagen innan match till klubbens hemsida samtidigt som han poängterade vad man bör se upp med just mot Boråslaget.

–De är väldigt taktiskt flexibla och skickliga i det. De är väldigt täta, har bara släppt in tre mål på sex matcher om man räknar bort magplasket mot J Södra.

De första tio minuterna av första halvlek var allt man påpekat om innan avspark som bortblåst. Norrby tryckte på och hade en boll i mål som blev bortdömt för offside.
Men målet skulle komma för Boråsarna. I matchminut 22 fick till en passning, rakt genom Frejförsvaret och Abdelrahman Saidi fick på en fullträff, otagbar för Jonas Olsson i Frejmålet.

Målet blev det enda under första 45 minuter. Andra han knappt dra igång innan Frejkeepern fick plocka ut bollen ur målet. Även om man lyckades repa mod, var Frejlaget aldrig riktigt nära.

Det blev tillslut 3-0 till Norrby och IK Frej Täbys fina poängsvit, fem raka matcher, var därmed bruten.

FOTO: Timo Peter Grönlund


MATCHFAKTA:
Norrby – IK Frej Täby 3-0 (1-0)


 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här