INNEBANDY – SM-Guldet har öppnat A-landslagsdörren för flera TäbyFC -spelare. Fem stycken kommer vara med på landslagssamlingen i slutet av maj på Gotland. Alexandra Durling och Lisa Carlsson kliver in som debutanter – dessutom gör Ranja Varli och Matilda Sjödin comeback i landslagströjan.

Guldvrålet, segerjublet för Täby FC, den 27 april i Globen, finns på näthinnan fortfarande. Detta guld har burit frukt för Täbymålvakten Alexandra Durling, som får dra på sig A-landslagströjan för första gången och vara med på landslagssamlingen den 29 maj – 2 juni på Gotland.

– Alltså, jag kan inte riktigt beskriva vad jag känner. Jag har som sagt svårt att ta in allt. Det har varit ett mål för mig under en lång tid, det är bara så kul, säger Alexandra Durling till sportbladet.se som ändå haft känslan att tillfället skulle kunna komma.

–Det kändes inte omöjligt. Jag har verkligen blommat ut i år och har tagit stora steg, så jag hoppades att jag skulle komma med.

Varli/Sjödin landslagscomeback

Durling får även sällskap av fyra andra Täbyspelare – Lisa Carlsson, som också gör debut i A-landslaget – rutinerade Moa Tschöp. Dessutom Ranja Varli och Matilda Sjödin, som gör comeback, finns med på samlingen.

FOTO: Keith Rönnberg


Truppen:

Målvakter
Alexandra Durling, Täby FC IBK
Amanda Hill, KAIS Mora IF
Matilda Wirthig, IBK Dalen

Utespelare
Myra Aggestål, IKSU
Stina Ander, Endre IF
Ellinor Berling, IKSU
Stephanie Boberg, Endre IF
Ellen Bäckstedt, Endre IF
Frida Bäfve, KAIS Mora IF
Lisa Carlsson, Täby FC IBK
Cornelia Fjellstedt, IKSU
Alice Granstedt, IKSU
Moa Gustafsson, KAIS Mora IF
Natalie Hjertberg, IBK Dalen (IK Sirius FBC från 2019/20) 
Johanna Hultgren, KAIS Mora IF
Sofia Joelsson, IKSU
Amanda Johansson Delgado, IKSU
Isabell Krantz, Pixbo Wallenstam IBK
Klara Molin, IK Sirius FBC
Ellen Rasmussen, Malmö FBC
Jonna Sjöberg, Västerås Rönnby IBK
Matilda Sjödin, Täby FC IBK
Sara Steen, Endre IF
Sandra Boric Svärd, IKSU
Moa Tschöp, Täby FC IBK
Ranja Varli, Täby FC IBK
Emelie Wibron, IKSU