FOTBOLL IK Frejs måltorka håller i sig. I tredje omgången, där man gästa Göteborg, mot Örgryte skulle man få kliva av planen med ytterligare en nolla i poängkolumnen. 2-0 blev det till ÖIS:arna.

Superettan har precis påbörjats. Men det gäller att hänga med från början. Något IK Frej Täby inte har gjort. De två matcher man spelat har man klivit av planerna med noll poäng och dessutom inte gjort något mål.

Därför var bortamatchen mot göteborgslaget Örgryte IS, lite av en vägvisare för Täbygänget.

Första halvlek blev inte någon höjdarhalvlek – sett ur Frejögon. Örgryte skapade de farligaste chanserna under första halvtimmen. Sista kvarten hade Täbylaget ett par ”halv” chanser, men halvleken blev mållös. Dessvärre fick två Frejspelare syna gula kortet, innan domaren blåste för halvleksvila, som senare skulle visa sig bli matchavgörande.

Måltorkan – 270 minuter utan mål

I andra inledde Frej med att trycka på lite extra, men målet uteblev. Närmast mål var Abdul Halik Hudu, när hans nick räddades på mållinjen. Med kvarten kvar till fulltid fick IK Frejs lagkapten Pedro Ribeiro sitt andra gula kort och därmed automatiskt rött.

Två minuter senare kom hemmalagets ledningsmål. Det skulle bli ytterligare ett mål för Örgryte. Då hade det gått fyra minuter sedan första målet. 2-0 blev matchens slutresultat.

Frej Täby ligger klart sist efter tre omgångar – 0 poäng och -7 i målskillnad – där måltorkan nu är uppe i drygt 270 minuter.