20.4 C
Stockholm
tisdag, juni 18, 2024
HemHÄSTSPORTTydligt mål – häst och hö!

Tydligt mål – häst och hö!

Publicerad:

Liknande artiklar

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

Precis som rubriken avslöjar hade eleverna på Ljusdals ridklubb ett tydligt mål med sin försäljning, att tjäna ihop tillräckligt för att kunna finansiera inköpet av en ny häst till klubben samt kunna köpa hö. Höet gick under säsongen gick upp till det dubbla priset på grund av den dåliga skörden under sommaren 2018. Förändringar som beror på miljön och dess natur är inget vi kan brås på, utan får snällt rätta oss i ledet och därmed anpassa oss. Hö, alltså hästarnas mat är något som inte går att tumma på, varken i mängd eller kvalitet så målet blev tydligt och konkret för eleverna.

Två försäljningar

Eleverna gjorde två försäljningar, en på våren och en på hösten. Vinsten från den första försäljningen gick till att finansiera köpet av den nya hästen. Grålle, som ju är huvudpersonen i denna historia. Han gjorde succé på ridskolan med sin grå-vita päls och sina snälla ögon. Grålles närvaro gjorde även att ridskolan kunde ta in fler elever till lektionerna och detta resulterar givetvis i att ridskolan tjänar mer pengar. Försäljningen som skedde på hösten gick lika bra som den på våren. Och tur var väl det eftersom denna vinsten skulle gå till något så viktigt som hö till hästarna. Som nämnt var det en prishöjning som gjorde att ridskolans kostnad dubblerades och en kompletterande inkomst var då mer än nödvändig.

Omtyckt sortiment

Vi tycker att det är viktigt att lyfta en ridklubb i sammanhanget just för att denna typ av försäljning ofta är förekommande i klubbar som ägnar sig åt fotboll, hockey, handboll eller annan bollsport eftersom Newbody främst säljer funktionskläder till träning. Som bekant vet vi ju att denna typ av kläder inte används lika frekvent i ridningen eftersom bland annat ridbyxor nästan är ett måste för att denna sport skall kunna utföras. Det vi däremot inte får glömma då är att sortimentet med bra basplagg i bomull, underkläder i bra material tilltalar alla även om du inte utövar en sport.

”Anledningen till att vi sålde så bra var att vi alla hjälptes åt att sälja och att vi hade tydliga mål”

Framgångsrecept enligt Ljusdal Ridklubb

Ridklubbens kontaktperson för försäljningen hävdar att tydlig målsättning och samarbete var helt avgörande för hur väl eleverna skulle lyckas. Vi är beredda att hålla med, detta är två viktiga komponenter i ett framgångsrecept. När det dessutom var något så konkret som i detta fall blir det mycket tydligt för samtliga som är inblandade. När det kommer till att tjäna pengar till sitt lag är det många som använder sig utav Newbody eller liknande företag. Utbudet är i dag stort och det generella tipset när man skall välja företag och produkter är att utgå från er situation och omgivning. Det gjorde verkligen Ljusdals Ridklubb, och fick resultat därefter. Utnyttja tillfällen så som tävlingar, matcher och liknande för att kunna sälja till så många som möjligt under så kort tid som möjligt. Artikeln vittnar om att tydlig målsättning är a och o i försäljning som denna, så därför blir det just det vi avslutar denna artikel med. Sätt upp relevanta och konkreta mål som alla i gruppen kan relatera till!

2019-04-08

FOTO: Pixabay.com

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter