FOTBOLL Seriepremiären för division 3 närmar sig. Vallentuna BK, som inte lyckades ta klivet upp i fotbollens seriesystem, har fått behålla stommen samt kryddat med flertalet spelare, en målvakt – tre försvarare – fem mittfältare samt en anfallare.

Vallentuna BK snubblade återigen vid mållinjen för att ta klivet uppåt i seriesystemet, förra säsongen. Men sedan förra säsongen var utvärderad har klubben jobbat på att få behålla stommen, vilket man i stort sett fått. Dessutom har laget kryddat med några spelare både från seriekonkurenter men också i de högre divisionerna.

I representationslaget VBK A har tränarduon Nercy Tourang och Pontus Johansson fått förnyat förtroende och dessutom fått extra tillskott i tränarstaben. Henrik Blennmark (även huvudtränare för VBK U18) har tillkommit som assisterande tränare och tidigare spelaren Balasz Penzes som individuell tränare. Ett flertal nya spelare som ska bli spännande att följa har anslutit till truppen och efter flera topp-placeringar utan avancemang de senaste åren kanske det är dags i år? Det får framtiden utvisa men att laget har en intressant säsong framför sig är helt klart. Extra kul med några riktiga derbyn att se fram emot dessutom.”, skriver klubben på sin hemsida.

Försäsongen avslutas med ett träningsläger i Turkiet där man får en träningsmatch mot Gislaved IS.

Seriepremiären har avspark den 14 april, på hemmaplan, då IK Franke kommer på besök.

Nyförvärven för Vallentuna BK:

Adam Gillberg – försvarare från Sollentuna FK
Nils Odung – försvarare från Enebybergs SK
Sebastian Winther – målvakt från Vasalunds IF
Mathias Ericsson – anfallare från Täby FK
Antanas Brusokas – mittfältare från FC Stockholm
Gustavo De Armas Bardet – mittfältare från Kista SC
Alexis Higuera – mittfältare från Upsala IF
Yahya Sharif – mittfältare från Kista SC
Adam Shalabi – mittfältare från FC Djursholm/ Enebybergs SK
Luca Franzi – försvarare från Brottby SK

Foto/Arkiv: Timo Peter Grönlund

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

TWITTER: @Norrortssporten

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här