INNEBANDY Sjödin,Varli och Tschöp – samtliga i första femman – låg bakom 7-4 seger mot Mora. Tillsammans gjorde trion 9 poäng, 5 mål och 4 assist.

Reprisen på förra säsongens semifinal utspelades i Tibblehallen under söndagen. Täby FC mot KAIS Mora. Det blev lika tufft och tufft som tidigare tillställningar mellan dessa lag.

Mora inledde med hög fart och man gjorde också första målet, efter dryga 3 minuter. Innan perioden var över hade man lyckats överlista Alexandra Durling i Täby målet, ännu en gång.

I mittperioden var det hemmalaget son satte upp farten och Julia Croneld kom i en kontring där Moraförsvaren var tvungen att ta till osjysta medel som ledde till en straff. Ranja Varli tog den, men lyckades inte sätta den bakom Amanda Hill den gången. Hon skulle få chansen minuten senare och då begick hon inga misstag utan stänkte dit bollen till 1-2.
Mara utöka sin ledningen till 3-1 i powerplay, genom Anna Wijk. Efter det så vände matchbilden totalt. Täby tog initiativet och inom loppet av 11 sekunder hade man utjämnat till 3-3, genom Moa Tschöp och Julia Croneld.

Varli hattrick igen

Täbyvågen fortsatte i tredje. Och 37 sekunder in kom så ledningsmålet, 4-3, genom Anna Peterzén so vallade bollen på Hills rygg och in. Det dröjde bara tre minuter så fick de drygt 500 personerna i Tibblehallen jubla igen, då Tschöp satte sitt andra mål som betydde 5-3. Ranja Varli som inledde målskyttet fick sätta både 6-3 och 7-3, hennes andra hattrick på tre matcher. Mora putsade till siffrorna till 7-4 och Täby är bara tre poäng efter just KAIS Mora, på en tredje plats.

Publicerat 2019-02-18

FOTO: Timo Peter Grönlund

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

TWITTER: @Norrortssporten


MATCHFAKTA
Täby FC- KAIS Mora 7-4 (0-2,3-1,4-1)
Täby FC:s mål: Ranja Varli 3, Moa Tschöp 2, Julia Croneld, Anna Peterzén.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här