10.6 C
Stockholm
fredag, juni 14, 2024
HemÖVRIG SPORTIK Frej Täby – sin starkaste säsong någonsin?

IK Frej Täby – sin starkaste säsong någonsin?

Publicerad:

Liknande artiklar

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

Täby FK tillbaka på ruta ett

FOTBOLL Efter två raka segrar för Täby FK. En...

IK Frej har ända sedan uppgången till superettan fått kämpa för att undvika nedflyttning. Två av de tre säsongerna sedan 2015 har slutat med att Täbylaget fått kvala för att behålla sin plats i den näst högsta serien. Men när 2018:s säsong lider mot sitt slut verkar det som att IK Frej har goda chanser både att undvika kvalserien och få sin bästa placering hittills i superettan. När det är dags för bokslut 2018 verkar det som att IK Frej kan glädja sig åt en riktigt lyckad säsong.

En snabb klättring

Under hela 90-talet kämpade laget mot andra lokala föreningar framför ett fåtal trogna fans nere i division 4. Men efter millennieskiftet inledde kyrkråttorna en imponerande klättring uppåt i seriesystemet. Säsongen 2014 tog man sig via kvalserie i division ett hela vägen upp till superettan där man idag tar emot lag från hela Sverige på hemmaarenan Vikingavallen.

Ödet i egna händer

Inför säsongens start var laget långt ifrån favorittippade. För de som är intresserade av betting på fotboll avslöjar ett snabbt besök på bet365 att IK Frej var en lågoddsare för att hamna på nedflyttningsplats.

Med två matcher kvar att spela ligger IK Frej dock något högre än vad de flesta hade tippat. Säsongen inleddes svagt och man låg länge på nedflyttningsplats i serien. Pinsamma 1-5 utskåpningar på hemmaplan från Helsingborg och Halmstad har också bidragit till att vissa att man har en bra bit upp till de bättre lagen i serien.

Men motgångar till trots har IK Frej lyckats kriga sig till många viktiga poäng under säsongens andra halva och lyckats klättra en bit från seriens bottenplatser. Med två matcher kvar att spela har man gett sig själva ett bra läge att säkra sin plats i serien. En niondeplats i tabellen innebär 4 poäng upp från den 13:e plats som skulle innebära nedflyttningskval. Detta gör att man endast genom att plocka några få poäng till under de sista två matcherna kan säkra en plats i superettan 2019.

Unga talanger leder till framgång

IK Frej har alltid haft en stark laganda men under 2018 är det några unga talanger som bidragit till bättre resultat än tidigare säsonger. Talangfulle högerbacken Jakob Glasberg har lyckats med hela 10 assists, främst genom stor precision i sina inlägg mot straffområdet.

En annan riktig viktig pjäs i lagets offensiva arsenal har varit Dusan Jajic. Den unge mittfältaren som är utlånad till Frej från hemmaklubben Hammarby har hittat nätet hela 9 gånger under säsongen och läget i tabellen hade varit ett annat om man inte haft tillgång till Jajic. En viss oro finns nu för hur nästa säsong kommer se ut när U20-landslagsmannen går tillbaka till sin hemmaklubb. Att fylla Jajics roll kommer bli en utmaning för IK Frej.

En frisk fläkt

Trots att man fortsatt har krigat i den nedre halvan av tabellen så har säsongen bjudit på många fina fotbollsminnen både på Vikingavallen och bortaplan.

För Fotbollsfans i norrort känns det allt tryggare att de kommer ha ett lag i superettan att följa även i framtiden. Många har redan börjat drömma om en plats i allsvenskan för hemmahjältarna från Täby.

/Norrortssporten

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter