Sollentuna vände mardrömsstarten – två mål på fyra minuter

KLART: Succétränaren tar över moderklubben

Vintersport, eller med andra ord vinteridrott, är något som...

Populära sporter i Sverige – lockar fansen dit

Sverige har producerat många kända idrottsmän och idrottskvinnor. Många...
spot_imgspot_img

FOTBOLL Fotbollsdramatiken i kvalet upp till division tre var ett faktum. Vallentuna BK var tvungen att vinna med tre mål eller fler för att vinna kvalserie över Roslagsbro.

De Vallentunabor som tagit sig till fotbollsarenan i området skulle få vara med om kvaldramatik.

Inför sista matchen, där kvalserieledande Roslagsbro stod för motståndet, fanns bara en sak för hemmalaget – vinna med tre mål eller fler.

Men i den 17:e matchminuten gjorde gästerna första målet. Och kvalsegern var ännu längre bort. Elva minuter senare kom dock hoppet tillbaka när Hampus Worming gjorde 1–1.

Vallentuna skulle dock få spela med en spelare mindre under andra halvleken när Adam Gillberg drog på sig sitt andra gula kort i matchminut 48.

Det skulle bli mer att göra för huvuddomaren Jonas Jonsson.

Han fick nämligen dra upp det gula kortet ur sin ficka hela elva gånger. Lägg där till att Vallentunas tränare Per Hyppel visades ut, efter två varningar direkt efter varann.

Två minuter innan Hyppels röda kort, hade Worming satte Vallentuna i ledningen, 2–1. Målet blev dock det sista i matchen och Vallentuna föll på målsnöret med sämre målskillnad.

Matchfakta. FOTO: skärmdump svenskfotboll.se
Sluttabellen. FOTO: skärmdump svenskfotboll.se