Sollentuna vände mardrömsstarten – två mål på fyra minuter

KLART: Succétränaren tar över moderklubben

Vintersport, eller med andra ord vinteridrott, är något som...

Populära sporter i Sverige – lockar fansen dit

Sverige har producerat många kända idrottsmän och idrottskvinnor. Många...
spot_imgspot_img

FOTBOLL Fem raka förluster, tre gjorda mål och 16 insläppta. Det var facit för Täby FK när man under söndagen vände den negativa trenden i bortamatchen mot Motala AIF.

Motgångarna för Täby FK sedan omstarten har varit påtaglig. Förlusterna har avlöst varann och laget hade innan bortamatchen mot Motala under söndagen bara gjort tre mål framåt.

I senaste matchen, borta mot topplaget Dalkurd, hade man en 0–2 ledning efter första halvleken. Ledningen förvandlades dessvärre när matchen var över och laget klev av med sin femte raka förlust, 3–2.

I bortamötet mot Motala satte sig Täby på nytt i en 0–2 ledning. Teo Grönborg 0–1 under tilläggstiden i första halvlek. Och Samuel Rydz, 0–2, efter bara två minuter spel i andra.

Täbymålvakten David Mikhails målnolla spräcktes dock minuter efter Rydz mål.

Täby skulle få in ytterligare ett mål, som noterades som ett självmål (red anm. inofficiellt Teo Grönborg).

Det blev något ängsligt i slutskedet av matchen, då hemmalaget tryckte på för både reducering och kvittering. Men Täby höll undan och tog sin första seger sedan 12 juni.