10.2 C
söndag, maj 19, 2024
HomeFOTBOLLÖsteråker vidare i Svenska cupen: ”Ett jävla go i laget – skäms...

Österåker vidare i Svenska cupen: ”Ett jävla go i laget – skäms inte för segern”

Sollentuna vände mardrömsstarten – två mål på fyra minuter

FOTBOLL Sollentuna FK fick en mardrömsstart i bortamatchen mot...

KLART: Succétränaren tar över moderklubben

FOTBOLL Succétränare tog klubben från ett hoppande upp och...

Helgens fotbollsresultat

FOTBOLL Det har varit både glädje och besvikelse efter...

5 bästa casinospel med vintersportstemat

Vintersport, eller med andra ord vinteridrott, är något som...

Populära sporter i Sverige – lockar fansen dit

Sverige har producerat många kända idrottsmän och idrottskvinnor. Många...
spot_imgspot_img

FOTBOLL Det blev en sommarskräll i fotbollen. IFK Österåker ställdes mot norrortskonkurrenten Sollentuna FK och fick segervråla efter 94 spelade minuter.

Nu tar IFK Österåker en välbehövlig semester efter att ha bidragit med en svenska cupen skräll i kvalomgång ett.

IFK Österåker inledde på bästa tänkbara sätt. 1–0 efter 25 minuter. Detta satte lite press på ettanklubben Sollentuna FK som inte lyckades finna sitt spel man haft den sista tiden i serien.

Det skulle dock ordna till sig i början av andra, då 1–1 gjordes. Men Österåkers slit gav tillslut resultat. Efter att Sollentunakeepern varit långt utanför straffområdet lobbade Javier Donado Gómez in 2–1 med kvarten kvar av ordinarie matchtid.

Trots lite press i slutskedet av matchen från ettanklubben blev det inte fler mål.
Österåker kan därmed konstatera att man för första gången tagit sig vidare i cupen.
– Visst är det en skräll men vi har ett jävla go i laget och kan störa mittenlagen i ettan. Jag är inte chockad på det viset. Vi sätter våra grunder och planer för matchen samt jobbar otroligt hårt i vårat kollektiva positionsspel. Jag skäms inte för seger, säger Österåkertränaren Per Hyppel.