Senaste Nyheterna:

Bollstanäs obesegrade – hållit nolla i över 180 minuter

FOTBOLL Inledningen för Bollstanäs i Elitettan har varit perfekt....

Helgens fotbollsresultat

FOTBOLL Det har varit både glädje och besvikelse efter...

Stocksunds negativa trend fortsätter – chanslösa mot topplag

FOTBOLL IFK Stocksund har haft en tung tid -...

StFF går egen väg i distriktsfotbollen

CORONAVIRUSET Stockholms Fotbollförbund sköt upp seriestarten till 13 april. Nu kommer nya besked – skjuts fram ytterligare en vecka – Nytt datum är 17 april enligt StFF:s hemsida. Upplandsförbundet har dock valt SvFF:s riktlinjer och kör en enkelserie med start 13 juni.
Jag hade mina misstankar om att detta kunde ske pga att SvFF har valt att göra så från div 3 och uppåt så varför ska div 4 och de lägre serierna inte göra likadant, säger Brottbys tränare Navid Haque till klubbens hemsida efter beslutet.

Svenska Fotbollförbundet skjutit upp samtliga seriepremiärer från Allsvenskan till division 3 samt Damallsvenskan, Elitettan och division 1 för damer.

Det pågår diskussioner om att starta säsong 2020, där matcherna spelas utan publik. Information/beslut om detta kommer att komma 11 mars, enligt SvFF:s hemsida.

När det gäller distriktsfotbollen, så har dessa förbund valt lite olika vägar. Stockholms Fotbollförbund (StFF) är en av dessa som valde att flytta fram seriepremiär en vecka, med start 13 april. Men nu kommer nya beslut (6 mars) där man skjuter fram starten ytterligare – Nytt startdatum 17 april.

–”Under hela dagen har Stockholms Fotbollförbunds ledning suttit i möte för att tydligt kunna kommunicera när seriespelet för vår verksamhet skall kunna starta. Då förtydligande behövs runt skillnader mellan träningsmatch och tävlingsmatch samt om rekommendationen som rör begränsning om sammankomst på 50 personer, har ledningen nu på kvällen tagit beslut om att ytterligare skjuta upp alla tävlingsmatcher till att tidigast starta fredagen den 17 april för att få mer tydlighet.”, skriver Stockholms Fotbollsförbund på sin hemsida efter att nya möten har hållits.

Upplands Fotbollsförbund har valt att följa SvFF:s linjer när det gäller framskjutna seriepremiärer. Deras seriestart kommer att vara 13 juni och bli en enkelserie. Detta hade Brottby SK:s herrlag, som degraderas till division 4 till denna säsongen, på känn och är inte förvånade över beslutet.
– Jag hade mina misstankar om att detta kunde ske pga att SVFF har valt att göra så från div.3 och uppåt så varför ska div 4 och de lägre serierna inte göra likadant? Så det var rätt väntat. Sen att lira en enkelserie är inte lätt, säger Brottbys tränare Navid Haque till klubbens hemsida som nu får rikta in sig på att förlänga försäsongen.
– Vi får fortsätta att ha en försäsong och fortsätta jobba på vad vi gjort hela vintern och finslipa på det mesta för nu har vi ju tid för det. Men i dagsläget så har vi ett litet uppehåll från gemensam träning och vi får se vad vi gör de kommande veckorna.

Andra närliggande distriktsförbund har andra startdatum på sina seriepremiärer:

Södermanland – 20 maj
Östergötland – 30 april
Västmanland – Början av augusti samt 20 maj (div 2 damer)
Uppland – 13 juni

Senaste

Bollstanäs obesegrade – hållit nolla i över 180 minuter

FOTBOLL Inledningen för Bollstanäs i Elitettan har varit perfekt....

Helgens fotbollsresultat

FOTBOLL Det har varit både glädje och besvikelse efter...

Stocksunds negativa trend fortsätter – chanslösa mot topplag

FOTBOLL IFK Stocksund har haft en tung tid -...

Mardrömsminuter för Täby – tappade 2–0 ledning

FOTBOLL Täby FK hade bortamatchen mot Assyriska i sin...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...
Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Bollstanäs obesegrade – hållit nolla i över 180 minuter

FOTBOLL Inledningen för Bollstanäs i Elitettan har varit perfekt. Tre matcher har blivit tre segrar och dessutom hållit nolla i över 180 minuter. Inför tredje...

Helgens fotbollsresultat

FOTBOLL Det har varit både glädje och besvikelse efter helgens alla fotbollsmatcher. Nedan har ni flera resultat från norrortslagen.

Stocksunds negativa trend fortsätter – chanslösa mot topplag

FOTBOLL IFK Stocksund har haft en tung tid - en poäng på fyra matcher. Och det blev inte bättre när laget besökte Södertälje för...