Sollentuna vände mardrömsstarten – två mål på fyra minuter

KLART: Succétränaren tar över moderklubben

Vintersport, eller med andra ord vinteridrott, är något som...

Populära sporter i Sverige – lockar fansen dit

Sverige har producerat många kända idrottsmän och idrottskvinnor. Många...
spot_imgspot_img

HOCKEY Norrortsderby i allettan. Vallentuna tog emot Väsby. Då visade Väsby varför man vann grundserien och är i toppen av allettan efter halva serien.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

Norrortsderbyt mellan Vallentuna och Väsby är lite som storebror mot lillebror.

Under söndagen drabbade dessa lagen samman. Färskt i minnet låg 4-0 seger till Vallentuna som gjorde att laget tog sig till allettan.

Nu var det andra toner från Väsbygänget. Men det var hemmalaget som chockstartade. Väsbyfostrade Andreas Paulsson gjorde 1-0 efter dryga minuten. Det var inte förrän i slutet av första perioden som Väsby vaknade till. Först gjorde Carl Wassenius 1-1, då hade matchklockan precis passerat 18 minuter. Väsbyiterna skulle sätta sig i förarsätet målmässigt innan pausvilan. 19:18 gjorde Oliver Horrsell 1-2.

Andra perioden blev rena överkörningen. 36 sekunder in gjort Pontus Karlsson 1-3. Och efter 2:13 tryckte Elliot Lorraine in 1-4. Då gjorde Vallentuna ett målvaktsbyte – Alexander Jirhage ut Linus Gidback in.

Bytte målvakt – ingen effekt

Till en början blev det bättre. Men när Slovaken Lubomir Fetkovic stänkte in 1-5 var matchen i princip över. Andreas Paulsson gav dock Vallentunagänget ett litet hopp inför tredje när han gjorde 2-5.

Men det var Väsby som var både ett och i bland två snäpp bättre denna söndagseftermiddagen. Det blev tillslut 3-7, där Fredrik Falk fick avsluta målskyttet i tom kasse. Tabellmässigt återfinns Väsby på en tredjeplats – fyra poäng efter serieledarna Borlänge – med en match mindre spelad än lagen ovanför. Vallentuna befinner sig i botten, men på rätt sida strecket för att få spela ett playoffspel.