Senaste Nyheterna:

SDE påbörjar lagbygget 2024/25

HOCKEY SDE har påbörjat sin resa säsong 2024/25. Två lämnar,...

Bollstanäs klarade premiärnerverna mot IFK Kalmar

FOTBOLL Premiären avklarad för Bollstanäs SK. Det blev jubel...

Norrortslagen chanslösa – poänglösa i tredje omgången

FOTBOLL Det blev ingen lyckad helg för de tre...

Hallsta föll stort i derbyt mot Väddö

Hallsta föll stort i derbyt

Fotboll: Det blev en ny tung förlust för Hallsta IK den fjärde raka matchen utan seger när man på måndagskvällen tog sig an Väddö IF på bortaplan.
Det hela började olyckligt när Väddö gör 1-0 redan i den andra matchminuten genom Loke Hallin efter lite missförstånd i Hallsta försvaret och målvakt. I den 9e minuten var det nära 2-0 Väddö då Hallsta tappar boll på mittplan och Väddö kontrar två mot en men avslutet från Loke Hallin går utanför.
I den 17e minuten är det åter Väddö som trycker på och skapar en dubbelchans där bollen bl.a tar i stolpen men det hela slutar med en frispark för Hallsta. 2-0 kommer istället i den 21a minuten genom Jens Alstermark som gör sitt första mål för kvällen.
I den 24e minuten får Hallsta en frispark utanför straffområdet till vänster men den blir resultatlös. Två minuter senare skapar Hallsta ånyo en fin chans att kvittera men inlägget från vänster rullar förbi samtliga spelare.
Reduceringen skulle dock komma efter en halvtimmes spel då Saidi Ramazani fri i straffområdet efter ett nytt inlägg från vänsterkanten skickar han in bollen i mål och i det läget var Hallsta lite på gång efter en tuff start. Dock skulle resultatet stå sig halvleken ut.
Den andra halvleken börjar precis som den första med att Väddö gör 3-1 i den 47e minuten då Jens Alstermark kommer helt fri men där Hallstas målvakt räddar första läget men där Alstermark tar hand om returen och rullar in den i tomt mål och ny uppförsbacke för Hallsta.
I den 55e minuten får Linus Gunnarsson chansen att stänga matchen men åter igen räddar Hallstas målvakt Ali Husseini skottet. I den 61 minuten är Väddö nära att göra självmål men bollen går till hörna. Den följs av en ny hörna men utan resultat för Hallsta.
I stället kommer 4-1 Väddö i den 60e minuten när först Loke Hallin får läget men en ny räddning av Ali Husseini går bollen via ribban till en fristående Julius Blomgren son skickar in 4-1 i det övergivna målet. Därefter skapar Hallsta några halvchanser utan att komma till några riktiga farliga avslut.
Hoppet om poäng kom dock i den 79e minuten då Hallsta får en straff. Sahal Osman kliver fram men Vincent Rosenblom i Väddös mål räddar nere till vänster och 4-1 står sig. Två minuter senare så kommer istället 5-1 och åter är det Jens Alstermark som gör sitt tredje mål för kvällen efter en hörna vilket också blir slutresultatet.
Summerar man matchen så var Väddö det klart bättre laget de första 20-25 minuterna. Hallsta som verkade ha problem med naturgräset inledningsvis jobbade sig därefter in i matchen. Det tidiga målet i andra halvlek blev för tungt för Hallsta som försökte men hade svårt att komma till riktiga avslut.
Hallsta får nu ladda om till söndagen den 28e maj då man tar sig an Uppsala IF hemma på konstgräset på Hallsta IP med avspark klockan 17.00.
 
Matchfakta
Väddö IF-Hallsta IK 5-1 (2-1)
Målskytt Hallsta
Saidi Ramazani
Målskyttar Väddö
Jens Alstermark 3, Loke Hallin och Julius Blomgren 1 mål vardera.
Publik 106 Vikingalunden Väddö
 
Text & Foto/Arkivbild Bosse Andersson

Senaste

SDE påbörjar lagbygget 2024/25

HOCKEY SDE har påbörjat sin resa säsong 2024/25. Två lämnar,...

Bollstanäs klarade premiärnerverna mot IFK Kalmar

FOTBOLL Premiären avklarad för Bollstanäs SK. Det blev jubel...

Norrortslagen chanslösa – poänglösa i tredje omgången

FOTBOLL Det blev ingen lyckad helg för de tre...

Kapten Carlsson inför semifinal – ”Vara lugna och trygga”

INNEBANDY Täby FC tog sig vidare i slutspelet genom...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...

SDE påbörjar lagbygget 2024/25

HOCKEY SDE har påbörjat sin resa säsong 2024/25. Två lämnar, en förlänger, första nyförvärvet klart samt två nya tränare. SDE:s säsong 2023/24 tog slut 27 februari....

Bollstanäs klarade premiärnerverna mot IFK Kalmar

FOTBOLL Premiären avklarad för Bollstanäs SK. Det blev jubel och första segervrålen i omklädningsrummet. Det sägs att en bra start i serien är alltid en...

Norrortslagen chanslösa – poänglösa i tredje omgången

FOTBOLL Det blev ingen lyckad helg för de tre norrortslagen i ettan. Stocksund fick åka hem med en 2–4 förlust och med missad straff i...

Hej alla besökare


STÖD NORRORTSSPORTENS BEVAKNING

Vill ni att bevakningen av den lokala sporten ska bli ännu bättre? 

Stöd Norrortssportens arbete och swisha valfritt belopp till: 123 577 09 12

TACK!

 

This will close in 20 seconds