Senaste Nyheterna:

Sollentunas drömstart bäddade för jubel i premiären

HOCKEY Det blev en rivstart för Sollentuna när säsongen...

Andra perioden fällde Viggan i premiären

HOCKEY Nu har även hockeytvåan dragit i gång. Viggans...

Täby FK:s damer behövde bara 24 minuter

FOTBOLL Det blev inte mycket till spänning när Täby...

Vallentuna Hockey har påbörjat hockeyresa 2022/23

Denna Artikeln Är Låst

Artikeln kräver ett Norrortssporten Plus abonnemang. Logga in på ditt konto om du har ett aktiv abonnemang eller skaffa ett redan idag. Alla intäkter går oavkortat till att driva Norrortssporten frammåt.

HOCKEY I en dryg vecka har hockeysverige varit på is. Vallentuna är ett av lagen och redan har de spelat en match med positiva resultat.
– Tycker vi stundtals hittade bra lösningar både i anfallszon och i spelet ut ur egen zon, säger nya tränare Tim Johansson-Bräck.

Vallentuna Hockey lyckades inte ta sig till allettan efter grundserien förra säsongen. I stället blev det fortsättningsserien och där tog det stopp, en fjärde plats, efter sämre målskillnad än norrortskonkurrenterna Wings.

Nu har man lagt detta bakom sig och Vallentuna Hockey ser framåt och har inlett sin försäsong för en drygt vecka sedan.
– Jag skulle vilja påstå att det är lite tidigt att sätta en stämpel eller större prägel ännu. Vi har endast varit på is i en vecka och har fortfarande en del spelare på väg in. Men tanken och planen är att vi ska vara ett hårt jobbande lag som samtidigt ska vara trygga med pucken, säger nya tränare Tim Johansson-Bräck som tillsammans med hockeylegenden Anderas Paulsson kommer coacha Vallentuna kommande säsong.

Antar att du är glad för seger (4-3 mot AIK J20), men att det är spelet du fokuserar på just nu. Vad tycker du var bra och vilka bitar behöver ni träna mer på?
– Klart det alltid är roligare att vinna, även om resultatet i denna match kanske var något sekundärt. Jag tycker vi stundtals hittar bra lösningar både i anfallszon och i spelet ut ur egen zon. Gällande biten om att träna mer på, så innefattar det nästan allt. Vi har inte hunnit gå igenom särskilt mycket av grunderna ännu, utan främst fokuserat på att komma in i det. Hitta känslan, få in tajming och jobba upp hockeyflåset.

Sonderar marknaden

Det har försvunnit en del spets i Vallentuna sedan förra säsongen. Vad känner du om truppbygget och vad behöver ni förstärka med till seriepremiären?
– Truppbygget är en väldigt pågående process ännu, så där kommer det att ske saker framöver. Vi sonderar marknaden och har dialoger med flera spelare just nu. Vi har en bra grund i dagsläget, men det kommer att tillkomma fler, så jag känner mig trygg i att vi ställer ett bra lag på banan när serien väl startar.

Antar att några utsatta mål inte är skrivna ännu men vad kan vi ha för förväntningar på Vallentuna under grundserien?
– Precis som du säger, har vi inte satt alla mål tillsammans ännu. Däremot så tycker jag alltid man ska förvänta sig ett hårt jobbande lag. Förhoppningsvis kan vi bjuda på en rolig hockey utöver det. Missade allettan förra säsongen, en besvikelse med den trupp man hade.

Har Vallentuna vad som krävs att ta sig till allettan denna säsongen?
– Det kommer givetvis att vara målet, och ännu är det väl lite tidigt att säga om truppen räcker till. Men som tidigare nämnt, finns det utrymme att addera några till. Jag tror och hoppas att det kommer vara en rimlig målsättning. Det är mitt och Pålles jobb att förbereda alla för det åtminstone.

Vad ser du mest fram emot när säsongen startar?
– Tävlingsmomentet! Det blir en annan puls när det är på riktigt. Ska bli väldigt kul!

Seriepremiären för Vallentuna Hockey är 1 oktober då man på bortaplan möter Nyköpings SK, där tidigare Vallentunamålvakten Filip Algeman finns i ledarstaben.

Senaste

Sollentunas drömstart bäddade för jubel i premiären

HOCKEY Det blev en rivstart för Sollentuna när säsongen...

Andra perioden fällde Viggan i premiären

HOCKEY Nu har även hockeytvåan dragit i gång. Viggans...

Täby FK:s damer behövde bara 24 minuter

FOTBOLL Det blev inte mycket till spänning när Täby...

Ödesmatch väntar för Täby FK – ”Måste bli bättre i vårt försvarsspel”

FOTBOLL Det har smugit sig in lite medvindar hos...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...
Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Sollentunas drömstart bäddade för jubel i premiären

HOCKEY Det blev en rivstart för Sollentuna när säsongen startade under fredagskvällen. På bortaplan, mot SK Iron, fick man en drömstart som fortsatte matchen...

Andra perioden fällde Viggan i premiären

HOCKEY Nu har även hockeytvåan dragit i gång. Viggans premiärlycka föll i andra perioden trots att man inledde målskyttet. Efter en mållös första period skulle...

Täby FK:s damer behövde bara 24 minuter

FOTBOLL Det blev inte mycket till spänning när Täby FK:s damer besökte Uppsala. Bottenlagen Vaksala blev en munsbit för Täbygänget. Det ska spelas i 90...

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Hej alla besökare


Nu har vi gjort en uppfräschning av sidan. Till hösten kommer längre reportage, krönikor och speciella artiklar bli låsta till ett plusabonnemang, detta för att redaktionen utför ett journalistiskt arbete. Så skaffa ett pluskonto redan idag!

Teckna ett pluskonto genom att klicka här

TACK!

 

This will close in 20 seconds