FOTBOLL 11 inspelade poäng på elva matcher – 2 poäng sedan 23 april. Detta var facit för Täby FK när man gjorde entré på hemmavallen – Tibblevallen – där Örebro Syrianska stod för motståndet.

Täby FK låg efter de fyra första matcherna, tre segrar och en förlust, i toppen av tabellen.

Det är historia nu.

Den senaste tiden har Täby FK åkt på ena poängtappen efter de andra. Sedan 23 april har ett fåtal poäng, två för att vara exakt, trillat in på poängkontot.

Det har lett till att laget halkat sakta men säkert nedåt i tabellen och befinner sig på nedflyttningsplats.

Därför var hemmamatchen mot Örebro Syrianska extra viktig att ta hem laget fjärde seger för säsongen.

Men det ville sig inte denna tisdagskvällen heller. Matchen blev försenad med en kvart, då gästerna fått problem på vägen.

Den inleddes med en mållös och chansfattig första halvlek.

”Bättre än oss i de avgörande lägena”

I andra fick Täby lite mer fart under fotbollssulorna. Men lyckades bara komma till ett par halvchanser.

Istället var det Örebro Syrianska som tryckte in 1–0. Då hade det gått 61 minuter av matchen. Och det stannade inte där. Gästerna gjorde även matchens andra mål som också blev det sista.
– De vinner med 2–0 och är bättre än oss i de avgörande lägena som vi har och dem har. Ska man bena ut matchen så är första halvlek ganska jämn, chansfattig. Vi är nära till chanser som leder till något, säger Daniel Erlandsson efter lagets sjunde förlust.

Hur ska ni göra för att vända ”det sjunkande skeppet” som Täby just nu är?
– Vi måste träna bra och alla måste inse sin del i det man kan påverka. Det gäller att konkretisera det vi ska göra bättre. Sen är det så att vi behöver vinna nästa match, mot Hammarby, och det måste man ändå kunna sätta pressen på oss tycker jag.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här