HANDBOLL Det var nära för Skånelas herrar att ta klivet upp i handbollens finrum. Laget pressade Önnered till femte och avgörande kvalmatch.

Skånela hade liten matchboll i onsdagskväll för att ta sig upp till handbollsligan. Då ledde laget med 2-1 i kvalmatchserien mot Önnered, från Göteborg. Men Märstagänget fick tillslut kliva in i omklädningsrummet i hemmaborgen med en sju-målsförlust – 20–27.

Under lördagen fick man ett nytt försök, genom femte och direkt avgörande matchen i Önnereds hemmaborg, ÖHK-hallen.

Matchen blev spännande och lagen, i princip, följdes åt fram till 44:e matchminuten. Då gjorde hemmalaget ett litet ryck fram till 30-26, som skulle visa sig bli avgörande. Trots en timeout av Skånela orkade laget aldrig komma tillbaka. Det blev tillslut 36-29 och Skånela får ta nya tag för att nå handbollsligan till kommande säsong.

FOTO: Bosse Andersson

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här