FOTBOLL Det blev en kort sejour i väst och superettan. Daniel Sterner har återvänt till Täby FK och signat på för 2022.
Jag får känslan av att han är hungrigare än någonsin, säger huvudtränaren Daniel Erlandsson om att få tillbaka målsnipern.

Han begav sig ut på ett fotbollsäventyr. Under hösten 2020 skrev Daniel Sterner på för Göteborgsklubben GAIS.
– Jag vill ta nästa steg i fotbollskarriären, vilket jag får göra nu. Jag ser mycket framemot detta äventyret, sade Daniel Sterner till norrortssporten när han signat på.

Ett år senare och med en säsong i Superettan, då GAIS degraderats till division 1, är han tillbaka där han satt stora avtramp, 54 mål på 84 seriematcher, och målsnipern beskriver känslan, på klubbens hemsida, att återigen få dra på sig Täbytröjan:

– Det känns jättebra!

Han kommer hem med en lärorik säsong i GAIS – 21 matcher varav 12 från start och 9 inhopp. Poängmässigt blev det fyra till antalet – 2 mål och 2 assist. Även två gula kort fick han under året i Superettan.

– Jag har varit med om både med och motgångar under året som varit. Man lär sig alltid något ur det båda och jag vill såklart bygga vidare på allt GAIS lärt mig under året, säger Sterner som förklarar varför valet blev Täby:

– Jag har alltid haft en väldigt bra relation till klubben och vi har haft en del kontakt efter säsongen. Det har varit en kombination av att klubben har visat ett väldigt stort intresse, samt att jag själv vet vilken sorts fotboll Täby spelar och att det passar min spelstil.

”Hungrigare än någonsin”

Även Täbytränare Daniel Erlandsson, som varit tränare för Sterner från det han kom till Täby FK 2016 från Bollstanäs, gläds över att få tillbaka sin målkung.

– Det är en explosiv spelare med bra avslut och som kommer höja kravställningen och konkurrensen i laget. Jag får känslan av att han är hungrigare än någonsin. Det ska bli roligt att få jobba ihop med Daniel igen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här