HOCKEY Det fanns varken gnista eller glöd hos Väsbyspelarna i mötet mot Hanvikens SK. Trots att man vann skotten med 32-26 – blev det att åka av isen i hemmaborgen med nedsänkta huvud och den negativa trenden just på hemmaplan är påtaglig.

Väsby gjorde entré i sin hemmaborg under söndagen, stärkta av en 2-0 seger bort mot Visby/Roma knappt 48 timmar tidigare. Men styrkan försvann på något sätt när pucken släpptes i mötet mot Hanvikens SK – och den dystra negativa trenden gjorde sig påmind.

Matchinledning bjöd på en hel del Hawaii-spel, fram och tillbaka i lagen egna zoner. En inledningen som skulle passa gästerna bäst. För när matchuret stod på 10:07 slog Hanvikens målkung, Felix Liljegren till och satte 1-0.

Väsby hade i mittperioden tre möjligheter, i powerplay, att kvittera – som man inte tog vara på. Det var halvminuten efter det tredje numerära överläget som Rasmus Sörgardt lyckades få in pucken bakom Hanvikenkeepern.

Dåligt powerplay

Om Väsby missade sina chanser att göra mål i powerplay, så var det tvärtom för Hanviken. De gjorde, innan mittperioden var över, två mål och hade till pausvilan en 3-1-ledning.

24 sekunder in i tredje såg Väsbys målkung, Carl Wassenius till att laget var med i matchen genom att göra 2-3.

Hoppet om att komma ikapp släcktes när Hanvikenbacken Pelle Carlsson gjorde 2-4 och kort efter 2-5 av Dennis Nordström i powerplay.

Det skulle bli ytterligare ett mål till gästerna och Väsby åkte därmed av vinnarspåret på nytt. Detta var Väsby sjätte match på hemmaplan och deras fjärde förlust totalt – alla på hemmaplan.

FOTO: skärmdump swehockey.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här