FOTBOLL Täby FK fick en norrlandsresa i sista omgången. Umeå FC väntade och laget hade allt i egna händer att signera ett nytt ettankontrakt. Det blev förlust men marginalerna, även om de var minimala, var de med Täby denna gången.

Snacka om att Täby FK hade största turen under gårdagen när sista omgången i ettanfotbollens norra serie spelades.

Täbygänget åkte upp till Umeå för att signera ett nytt ettankontrakt. Laget hade allt i egna händer.
– Vi kommer att behöva springa otroligt mycket och det är vi förberedda på, sade Täbytränaren Daniel Erlandsson före matchen.

Något han också fick rätt i.

Täby hamnade i kraftig motvind. Umeå gjorde tre mål inom loppet av 14 minuter i första halvleken. Men Max Matta tände ett litet hopp när han gjorde 3-1 i stort sett efter avspark av andra halvleken. Även om Umeå gjorde 4-1 så hade Täbykillarna inte gett upp.

På nytt var det Max Matta som ordnade en reducering – 4-2. Då hade matchklockan passerat 73 minuter. När backen Christopher Redenstrand gjorde 4-3 med tre minuter kvar av ordinarie tid så fanns där en liten chans att kunna plocka med sig en poäng. Men hemmalaget var för starka och den tunga starten för Täby blev för övermäktig.

Och frågan var om det skulle räcka hela vägen, trots förlusten, för att få ett kontrakt i ettan nästa säsong. Nu var marginalerna med Täby. Men det var en ribbträff och missat friläge för Assyriska FF som räddade laget denna gången.

FOTO: skärmdump svenskfotboll.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här