FOTBOLL Det har verkligen varit en framgång de sju första omgångarna för Viggbyholms IK FF. Sju segrar, 22 gjorda mål och bara tre insläppta. I helgen fick man se sig besegrad – klev av hemmaplanen med en tung uddamålsförlust mot toppkonkurrenten Newroz FC.

I den sista seriematchen förra säsong, då i division 4, var VIggbyholms IK FF en poäng efter Bollstanäs SK som ledde serien. Laget samlade kraft och lyckades genomför en i stort sett en perfekt match och som grädden på moset gjorde man matchen enda mål – vilket innebar uppflyttning till division 3.

Glamourdagarna har fortsatt även i division 3. De fem första omgångarna som blev seriens vårsäsong, efter hårda restriktioner på grund av pandemin, har man briljerat. Vad sägs om tillexempel – 18 gjorda och endast 1 insläppt och i fyra raka matcher har hållit nollan.

Denna positiva trend skulle även hålla i sig när serien på nytt drog i gången sista juli.

Men denna gången, när Västerås IK stod för motståndet, fick man dock slita lite för segern – även om man gjorde 1-0, som också blev slutresultatet – tidigt , i matchminut 11.

Samma sak var det när man på nytt, veckan efter, mötte Västerås IK på deras hemmaplan. Nu blev det betydligt fler mål – och en ny uddamålsseger – 3-2 – för Viggbyholm, där Johan Sedendahl Eriksson, Erik Herre och David Higgs blev Viggbyholms målskyttar.

Segersviten bruten

I omgång åtta tog segersviten slut.

När toppkonkurrenten Newroz FC kom på besök hjälpte det inte ens att man tog ledningen i matchinledningen, genom straff , och gjorde 2-1 kvarten in i andra halvleken. Säsongens första förlust blev ett faktum.

I och med denna förlust tappar man också serieledningen, som tas över av IFK Uppsala. Lagen har samma poäng men Uppsalalaget har bättre målskillnad.

FOTO: skärmdump svenskfotboll.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här