FOTBOLL Ledigheten/semestern har givit klara besked. Täby FK har plockat poäng i de tre matcher efter omstarten. Senaste en viktig trepoängare i jakten på en placering över nedflyttningsstrecket.
Såklart att det är skönt men det finns ingen tid för ro, säger tränaren Daniel Erlandsson till klubbens hemsida.

Omstarten för Täby FK har varit som att inleda en ny säsong. Semester/uppehållet gav effekt. Laget inledde med tre matcher på åtta dagar. Två seriematcher, där man plockade fyra av sex möjlig poäng, samt en Svenska Cupen-match.

Efter återhämtning av de tuffa höstinledning, tog man emot Örebro/Syrianska under söndagen hemma på Tibblevallen.

Täby fick en mardrömstart. Eller man kanske ska säga rena försvarsmissen. En lång boll, för gästerna, efter avspark där bollen studsade förbi försvarsspelaren och över målvakten Gustav Nyberg.

Men elva minuter senare var ordningen återställ, när Hugo Näslund prickade in 1-1. Ett resultat som stod sig halvleken ut.
– Jag tycker att vi försvar oss på ett bra sätt och är tillräckligt aggressiva på egen planhalva. Jag skulle önska mer kvalité och noggrannhet när vi vinner boll och ska ta oss framåt. Med lite bättre skärpa hade vi kunnat skapa mycket mer, säger Erlandsson om första halvleken.

I andra byts Max Matta in i 53:e matchminuten och 6 minuter senare skrev han in sig i målprotokollet. Täby FK hade vänt 0-1 till 2-1. Och sedan höll laget tätt och fick med sig tre nya poäng, vilket gör att man är obesegrade, två segrar och en oavgjord, på hemmaplan efter återkomsten till sin ordinarie plan.
– Såklart att det är skönt men det finns ingen tid för ro. För en vecka sen låg vi sist och vi behöver fortsätta fokusera på att förbättra allt just nu, avslutar Erlandsson.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här