ELITETTAN Bollstanäs SK har minst sagt haft grus i maskineriet. 3 inspelade poäng under vårens 13 matcher. När höstsäsongen inletts har man nästan fördubblat sin poängskörd.

1 seger och 12 förluster. Det var facit för elitettanlaget Bollstanäs SK när man tog en välbehövlig ledighet.

Fastcementerad i botten av tabellen kom beskedet precis innan uppehållet att man gör förändringar i ledarstaben. Nya tränaren Tobias Birgersson, från IK Uppsala, fick lämna sitt uppdrag.

–”Under veckan har föreningen fattat ett beslut att göra en förändring i ledarstaben för Bollstanäs SK:s Damlag där Tobias Birgersson och föreningen har valt att gå skilda vägar i ett gemensamt beslut”, skrev man på sin hemsida och i samma artikel offentliggjordes vem som skulle ta över.

– ”Föreningen har också gjort klart med en ny huvudtränare där vi arbetat med en grundlig analys av vilken profil som passar klubben bäst, Håkan Pontén Andersson var den som matchade profilen bäst både när det gäller Bollstanäs SK:s fotbollsidentitet och ledarskap – och klubbens strategiska fokus på utveckling samt utmaningen med att se till att damlaget fortsätter sin resa inom elitettan i år och framöver stämde väl överens med Pontén Anderssons egna framgångsfaktorer i sitt ledarskap.

Ingen lyckad start

Det blev dock ingen lyckad start för Pontén Andersson – en 2-6 förlust på hemmaplan, där man dock gjorde första målet efter bara sju minuter, mot Lidköping. Detta följdes upp med vårens sista match – stockholmsderby mot Älvsjö – som också slutade med ett nederlag – 2-0.

Under uppehållet har laget förstärkt med fem spelare. Två av dessa spelare har kommit från lagets seriekonkurrenter – Linda Nieminen tidigare Älvsjö AIK samt Emma Lundh från BP. Lägg där till att Malin Elsilä Engdahl gör comeback i laget. Hon var en av de tongivande spelarna förra säsongen – startade 24 av 26 matcher och gjorde 7 mål.

Detta har gett lite effekt.

För de på de två inledande matcherna under hösten omgångar, som varit på hemmaplan, har man lyckats plocka poäng och dessutom hållit nollan – 0-0 mot Jitex Mölndal samt 0-0 mot topplaget IK Uppsala.

Nu väntar Mallbacken, som återfinns på en åttonde plats, på bortaplan samt BP, som jagar serieledarna Umeå IK, på hemmaplan.

FOTO: Bollstanäs Facebooksida/Bror Rosenback

FOTO: skärmdump svenskfotboll.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här