INNEBANDY. Det blev fyra matcher säsong 2020/21 för Rosersbergs IK. Sedan avbröts den och återupptogs inte – på grund av restriktionerna av coronapandemin. Nu har klubben beslutat att dra sig ur division 1 till kommande säsong efter att ha gått ihop med Arlanda IBK.

Säsong 2020/21 blev ett märkligt innebandyår. Endast herrallsvenskan och SSL fick spela sina serier, dock med hårda restriktioner och utan publik.

Division 1-klubben Rosersberg hade något på gång. En tränare av rang, Magnus ”Binge” Järdelund, och flera spelare som vill plocka upp laget i allsvenskan.

Så blev det inte.

Serien hann påbörjas. Men efter fem matcher avbröts serien, då Folkhälsomyndigheten och Regeringen gav nya hårdare restriktioner för att få ner smittspridningen av coronaviruset. Tiden gick och efter många turer så beslutades att man inte skulle återuppta seriespelet denna säsongen.

I mitten av maj meddelade Rosersberg att man inte kommer ställa upp med ett lag i division 1 till kommande säsong.

I samband med RIKs årsmöte beslöts att all innebandyverksamhet ska flyttas till RA19. Beslutet innebar dock att seniorlaget i division 1 skulle drivas i RA19s regi men ligga kvar under RIK pga regelverk hos innebandyförbundet. Då detta nu visar sig ha många praktiska utmaningar väljer istället RA19 tillsammans med RIK att meddela innebandyförbundet att laget inte ställer upp i division 1 säsongen 21/22. RA19 väljer istället att storsatsa med övriga seniorlag för att snabbt återta positionen. Vi inom RIK hoppas att RA19 lyckas med detta och att vi Rosersbergsbor fortsatt stöttar RA19 i deras satsning och övrig verksamhet.”, skriver klubben på sin officiella hemsida.

FOTO: skärmdump norrort-TV

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här