HOCKEY SDE tog sig till slutspel för andra året i rad. Återigen var det Brynäs som stod för motståndet och som förra säsongen var man aldrig riktigt nära att ta sig vidare. Nu pågår lagbygget inför nästa säsong – för tredje gången på fyra säsonger presenteras en ny tränare.

En sjätte plats säsong 2019/20 blev det för SDE Hockey. Detta innebar slutspelshockey för första gången i klubbens historia. Den gångna säsongen, med årets målvakt 2019/20, Lindsey Post skulle man försöka ta ytterligare ett kliv.

Nu blev det inte riktigt så som man tänkt sig. SDE hamnade tillslut på en sjunde plats när 36 matcher var spelade. Men man kunde glädjas åt att laget för andra året i rad tagit sig till ett nytt slutspel. Men som säsongen tidigare var det Brynäs som stod för motståndet och man fick se sig besegrade med 2-0 i matcher.

Under dessa två månader, efter urtåget ur slutspelet, har lagbygget tagit fart och man har förlängt med flertalet spelare. Dessutom har laget värvat en hemvändare – Michelle Löwenhielm – som spelat för HV 71 de två senaste säsongerna.

Ny huvudtränare till kommande säsong

I går gick man ut med att laget även fått en ny tränare, Johanna Ikonen, då Dominique Di Rocco lämnat laget för att återvända till Kanada.
– Vi är glada att välkomna Johanna Ikonen som Head Coach till SDE Dam. Det känns roligt att vi har knutit till oss en tränare med en så gedigen internationell erfarenhet av damhockey, både som spelare och ledare. Vi ser fram emot hennes arbete som Head Coach för SDHL-laget och utveckligen av de övriga SDE dam & flicklagen, säger Helene Åström sportchef för SDE Dam till klubbens hemsida.

Ikonen har tio år med finska landslaget som spelare och kommer närmast från Österrike där hon var Head Coach för DEC Salzburg Eagels samt för Österrikes U-18 damlandslag.
– Jag tror att laget har stor potential, det finns många spelare med mycket erfarenhet men också många unga begåvade spelare. Jag ser fram emot att börja arbeta med tjejerna och är övertygad om att laget är redo att ta nästa steg men det kommer att kräva mycket hårt arbete och engagemang från varje spelare och ledare, säger Ikonen till klubbens hemsida om att at sig an SDE under kommande säsong.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här