VOLLEYBOLL Sollentuna VK gick inte till SM-finalen. Nu gör man upp om en bronsmedaljen, där Örkelljunga står för motståndet. Efter en bragdvändning har Sollentuna medaljchansen i egna händer.
–Försöka öppna matchen på ett bättre sätt och sätta press på dem från start, säger vänsterspikern Staffan Blomgren inför sista matchen för säsongen.

Många hade nog trott att Sollentuna VK:s herrar skulle spela om ett guld. Detta efter att ha vunnit samtliga grundseriematcher. Men man fick ett tufft motstånd i kvartsfinalen, där Falkenberg vann med 2-1 i matcher. Sollentuna fick en andra chans via ett återkval, där Habo stod för motståndet. Efter en 3-0 seger i första matchen hade man allt egna händer. Trots att man förlorade match två med 1-3, gick man till semifinal.

Men där blev det stopp. Hylte/Halmstad blev för svårt motstånd och man fick se sig besegrad med 2-0 i bäst av tre matcher.

Sollentuna kan dock få chansen att kliva upp på prispallen – ta ett brons. Men då krävs det att man vinner mot Örkelljunga – vilket verkar vara svårt nog. I match ett, ner i Skåne, stod Sollentuna för en bragdvändning. Under läge 2-0 i set och fler matchbollar emot sig, så vänder de.
– Vändningen kom av att vi själva förbättrade vårt spel – de två första seten gjorde vi väldigt mycket egna misstag, vilket resulterade i en svängig matchbild. Framför allt vårt anfallsspel höjdes och vi tog mer initiativ när det kom till att avgöra bollarna, säger vänsterspiken Staffan Blomgren och utvecklar vändningen:
– Vi sa nog saker i just de banorna, att om vi vill vinna matchen behövde vi ta tag i situationen och skapa de förutsättningarna som krävdes. Misstag är en frustrerande del av spelet och här vill jag höja vår andrepassare Joonas Huhtakangas som kom in och bidrog med mycket energi, något som hjälpte enormt i att hitta tillbaka till en högre nivå.


Antar att ni vet vilka styrkor och svagheter ert motstånd har. Vad bör ni se upp med när det gäller Örkelljunga?
–Örkelljunga är ett lag som spelar med mycket vilja och starkt försvar. För att få pong behöver man göra riktigt bra saker, ofta mer än ett bra anfall per poäng. Därför gäller det också att ha tålamod och lita på sin egna nivå – om vi stressar upp oss för att de gör några bra räddningar kommer vi få det tufft.


Sista matchen för säsongen. Förstår att ni vill vinna denna match som spelas på lördag, vad ska ni göra för att få göra ert segervrål?
– Sista matchen blir ju absolut en urladdning. Vi kommer försöka öppna matchen på ett bättre sätt och sätta press på dem från start, istället för att avvakta som vi gjorde i tisdags. Utöver det är serv och mottagning viktiga moment, som de så ofta är.


Om du får blicka tillbaka på säsongen som varit och kort beskriva den, hur skulle det vara då??
– Säsongen som helhet har varit en intressant sådan. Med många matcher flyttade, spelare och ledare som insjuknar och lag som förändras drastiskt under säsong sätter det extra press på struktur och de processer som finns omkring laget. Hela vår ledningsstab har gjort ett superjobb gällande just det och jag tycker också att säsongen har varit framgångsrik. Självklart hade vi velat spela om guldet, men vi ser också mycket positivt i årets säsong. Jag vet att i alla fall jag kommer se tillbaka på våra internationella äventyr och den oberoende grundserien med mycket stolthet!

Foto: Robert Boman

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här