HOCKEYALLSVENSKAN Väsby trivdes fint senast i Småland. Då vann man mot Västervik, efter vänt 1-3 till 4-3. Nu väntar Tingsryd AIF, som har parkerat sig på en sjätte plats efter åtta matcher.
Vi måste lägga fokuset på vårt eget spel och tro på det vi jobbar för varje dag, säger Christian Holmblad, som hittills stått för ett mål och en assist.

Småland – det smakade mumma senast Väsby var i detta landskap. Då blev det seger mot Västervik, som man under försäsongen fick se sig besegrade av, 4-3. Detta efter att man i tredje perioden vände ett 1-3-underläge och Christoffer Gozzi stänkte in segermålet.

Den segerkaramellen fick bara vara hos Väsbyiterna fram till onsdags. Då man föll med 2-5 i sin hemmaborg Renew Arena, mot Vita Hästen.
– En ganska jämn match överlag och även fast vi ligger under med 4-0 så ger vi oss chansen med två snabba mål i slutet på andra perioden att komma i kapp. Tyvärr är vi lite för uddlösa i tredje sen. Ska vi vinna sådana matcher krävs det att vi är noggranna över hela banan i 60 minuter, säger Christian Holmblad, till Väsbys hemsida, någon dag efter matchen.

En positiv sak var att NHL-lånet Raphaël Lavoie gjorde Väsbys två mål och har nu gjort fyra mål och två assist i Väsbytröjan.

Nu väntar alltså en resa på nytt söder ut, till de småländska skogarna och Nelson Garden Arena, där Tingsryds AIF huserar. Ett lag man inte mött sedan 2007, i ett kval då det blev seger, som just nu parkerar på en sjätteplats.
– Förutom mycket skog längs vägarna dit förväntar vi oss ett lag med bra självförtroende som säkert kommer vilja komma ut starkt och sätta tempot för början. Men vi måste lägga fokuset på vårt eget spel och tro på det vi jobbar för varje dag, säger Christian Holmblad om kvällens match som dock inte vet så mycket om motståndet.

– Inte mycket alls förutom att jag sett att de har en back som levererat bra under starten på serien.

MATCHEN livesänds via Cmore.se – nedsläpp 19:00

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här