SDHL Oktober har inlett något knackigt för SDE:s damer. Mini-roadtrippen till Norrland gav inga poäng. Under helgens matcher mot Göteborg och HV 71 fick man smaka på egen medicin.

Höstens månad, Oktober, är snart halvt gången. SDE:s damer har haft två matcher på bortaplan. En liten mini-roadtripp uppe i Norrland. Där Modo och Luleå stod för motståndet. Med sig hem fick man inga poäng men en del positiva saker att bygga vidare på.
– Det var ingen bra prestation i matchen mot Modo men vi förstod vad vi behövde ta med oss från den matchen och vi går vidare och tar det som en positiv lärdom, sade lagets nya huvudtränare Dominique Di Rocco till klubbens hemsida och analysen av matchen mot Luleå blev ett fall framåt.
– Vi hade riktigt bra energi hela matchen och även om vi förlorade med 2 – 1 så är det ett bra resultat. För oss är det en process, vi lär oss från sådana här matcher och det är viktigt.

Under helgen var det åter dags för att göra entré i sin hemmaborg, Enebybergs Ishall. Där första laget att möta, under lördagen, var Göteborgs HC.

Och det skulle visa sig bli en dag på jobbet för SDE-tjejerna. Man gjorde det man skulle och klev av efter tre spelade perioder med en 3-0 vinst mot jumbolaget, som innebar tredje segern denna säsongen.

När sedan söndagsmatchen skulle spelas, där motståndet var HV 71, var det helt ombytta roller. HV, som är topptippade av alla experter, lät SDE smaka på sin egna medicin som man gav till Göteborgarna dagen innan.

Trots en spännande och jämn kamp, sett till all statistik, var det Jönköpingslaget som gjorde målen. Det blev tillslut 0-4, vilket var SDE:s femte förlust efter nio spelade matcher.

FOTO: ARKIV

Norrortssportens RadioPodd – avsnittet med SDE:s Lagledare Helene Åström

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här