HERRHANDBOLL Inför säsongstarten var Skånela tippade att vara ett topplag. Efter sex matcher ligger laget precis ovanför det negativa kvalstrecket. Nu väntar tabelltvåan Amo HK i Vikingahallen, som är obesegrade.
Vi har en rejäl plusstatistik på Amo de senaste åren så vi vet hur det är att slå dem, säger tränare Jimmy Karlsson.

Det var nog ingen som hade räknat med att efter sex matcher skulle Skånela ligga precis ovanför negativa kvalstrecket. Efter att ha vunnit de två inledande matcherna, mot AIK och Tyresö, har laget fått se sig besegrade fyra matcher i rad.

– Vi behöver hitta tillbaka spelglädjen där vi är bekväma i matchsituationerna som dyker upp. Vi behöver bli modigare och lita på vår förmåga när det brinner i matcherna. Vi behöver också utstråla en mer ”fuckoff-mentalitet”, säger huvudtränaren Jimmy Karlsson, till klubbens hemsida, som tycker att det sett bra ut under den gångna träningsveckan.

– Vi har haft en bra träningsvecka där vi har satt en gameplan inför matchen. Men största fokus har legat på oss själva.

Under lördagen väntar på nytt en tuff match, där tabelltvåan Amo HK kommer på besök till Vikingahallen. Ett lag som efter de sex matcher som spelats är obesegrade – 5 vinster och en oavgjord.

– Ser man till förutsättningarna bör denna match passa Skånelas herrar perfekt. Vi möter ett lag som är obesegrade i årets allsvenska och vi slår i underläge. Vi kan kliva in på banan på lördag och spela avslappnat, med harmoni, glädje och sikta mot en bra prestation. Dessutom har vi en rejäl plusstatistik på Amo de senaste åren så vi vet hur det är att slå dem och dom vet hur det är att förlora mot oss, säger Karlsson om motståndet.

Avkast sker 17:15 i Vikingahallen – lördag 24 oktober. Matchen livesänds på solidsport.

FOTO: ARKIV/Bosse Andersson

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här