ETTANFOTBOLL De två senaste matcherna har Täbys poängskörd varit skral och medvinden verkade ha mojnat en del. Hemmamatchen mot Haninge slutade oavgjort och uppe i Umeå fick åkte laget på en tung 2-1-förlust – där man brände en straff och hade ramträff. Under söndagen skulle man dock få medvinden tillbaka, när IF Karlstad var på besök, och Daniel Sterner nätade för fjärde matchen i rad.

Täby FK har haft en del poängtapp den senaste tiden. Oavgjort mot Nyköping BIS och IFK Haninge. Lägg där till en tung 2-1-förlust mot bottengänget Team Thorengruppen förra veckan, vilket gör att de fyra senaste hade laget tagit fem av tolv möjliga poäng.

Under söndagen var man tillbaka på Tibblevallen, där IF Karlstad stod för motståndet. Men det verkade som att den där medvinden som laget hade under augusti, fyra raka seger, hade mojnat. I alla fall efter 45 minuter spel, då det var mållöst.

Det skulle dröja ända till matchminut 72 innan bollen slogs in i mål – av Täby. Det var inhopparen Daniel Sterner som nätade för fjärde matchen i rad. Två minuter senare slog Teo Brenner Toris till, när han skickligt hittade luckan mellan benen på Karlstadmålvakten, och satte 2-0. Ett resultat som stod sig matchen ut.

De tre pinnarna in på poängkontot gör att laget totalt har 31 poäng när serien går in i sista tredjedelen av säsongen. Det är elva poäng ner till de negativa strecken och lika många upp till kvalplatsen till Superettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här