SDHL Det blev nya sidor i SDE:s damlags hockeyhistoria. Säsong 2019/2020 summeras av ett ord – SUCCÉ. Nu har nästa bevis på detta kommit. Målvakten Lindsey Post utsågs till årets målvakt i SDHL.
Jag tycker att den bekräftar den fantastiska säsong som vi hade i SDE och allt det hårda arbete och engagemang som alla la ner, säger Lindsey Post om utmärkelsen till klubbens hemsida.

År efter år har SDE fått kvala sig kvar i damhockeyns högsta liga – SDHL. Men säsongen som nu ligger bakom oss blev ett stort kliv framåt för klubben. För första gången i historien blev man klart för slutspel, då laget hamnade på en sjätte plats i tabellen.

En av anledningar till detta var målvaktsspelet, där Lindsey Post och Sofia Redieborn kampera om förste-spaden. I många matcher höll man nere antalet insläppta mål och med en offervilja kunde man också vinna flera matcher, där media till och med hade rubriken ”Skrällseger för SDE”.

Till allas besvikelse, just då, lyckades SDE inte ta sig förbi kvartsfinalen, där Brynäs blev ett för tufft motstånd. Men i efterhand blev säsong 2019/2020 ändå en succé.
SDHL anordnade, precis som herrarna, en Awards där man utsåg årets spelare i de olika kategorierna.

I kategorin ”Årets Målvakt” var SDE-keepern Lindsey Post nominerad tillsammans med HV:s Alba Gonzalo, Meeri Räisänen och Sara Grahn, där den sistnämnde var favorit till utmärkelsen.

Men den gick i stället till…

Just det Lindsey Post

Så här säger hon till klubbens hemsida om utmärkelsen:

– Jag är väldigt stolt och glad för att ha fått den här utmärkelsen. Jag tycker att den bekräftar den fantastiska säsong som vi hade i SDE och allt det hårda arbete och engagemang som alla la ner.

Om den gångna säsongen:
– Vi kämpade hårt för varandra i varje match och som målvakt ville jag bara ge oss en chans att vinna i varje match som jag stod i mål. Vi hade mycket potential och beslutsamhet under hela säsongen

Post kvar nästa säsong

Nu väntar försäsongen och lagbygget är i fullgång.
– Jo tack lagbygget löper på. Vi har kvar vår kärntrupp av trogna spelare som har varit med oss flera säsonger vilket känns som en riktigt bra grund, och många av spelarna som kom till oss inför förra säsongen kommer också att spela 20/21 så vi kan ta vid där vi slutade förra säsongen och fortsätta utvecklas, säger lagledaren Helene Åström till hemsidan som självklart är glad över Post utmärkelse:

–Ja vi är så stolta och glada att Lindsey fick utmärkelsen och det är roligt att hon stannar kvar i SDE kommande säsong. Det känns skönt inför säsongen att vi har ett stabilt och bra målvaktspar i Lindsey och Sofia.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här