FRIIDROTT Uteblivna intäkter på grund av inställda eller uppskjutna arrangemang på grund utav Coronavirusets framfart gör att friidrottsklubben, Turebergs FK, nu måste dra åt svångremmen för att rädda ekonomin – och på lång sikt även klubbens existens. 

Hör Thomas Waldetoft, klubbchef i Turebergs FK, berätta hur mycket Coronapandemin påverkat klubben, och hur de arbetar för att överleva den.

Det är inte bara fotbollen som fått sin seriestart uppskjuten. Även friidrotten får vänta med att dra igång sin säsong på grund utav de restriktioner som tillkommit i och med Coronapandemin.

– Vår säsong börjar, kan man säga, i slutet på april och fortsätter fram till september månad. Det här är den värsta perioden som det här kunde hända för oss.

– Både med arrangemang och att få våra barn och ungdomar och seniorer att vara igång att tävla. Men också ekonomiskt slår det väldigt, väldigt hårt, säger klubbchefen i Turebergs FK, Thomas Waldetoft.

Den första april meddelade föreningen på sin hemsida att man tvingas skära ned på allt som går att skära ned på, vilket lokaltidningen, Mitt i Sollentuna, var först med att rapportera om.

För Norrortssporten berättar nu klubbchefen i Turebergs FK vad det är föreningen tvingats skära ned på.

– Lönekostnader är en del. Vi är fyra anställda i föreningen och alla är korttidspermiterade fram till sista juni – till att börja med. Jag hoppas inte att det blir längre, säger klubbchefen och fortsätter: 

– Sedan är det våra arvoden till våra tränare och aktiva med träningsstöd, som vi har skurit ned med 50 procent. Vi ser över varenda kostnad vi har och försöker dra åt tumskruvarna överallt, för vi måste rädda pengar. Vi har inga intäkter i dag. För att överleva drar vi åt tumskruvarna överallt. 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här