FOTBOLL Fram till seriestarten i maj/juni kommer redaktionen ta tempen på samtliga nio dam- och herrlag som vi bevakar i norrort.
     I vår nystartade fotbollspodd kommer vi samtala med en representant från varje förening, där vi snackar upp den kommande säsongen. En säsong som i år kommer bli väldigt speciell på alla sätt på grund utav coronapandemin. 
     Först ut i Norrortssportens FotbollsPodd är Täby FK Dam, där vi har pratat med den spelande tränaren samt styrelsemedlemmen, Mikaela Lavén, om säsongen som, förhoppningsvis, sparkar igång till sommaren samt hur mycket virusets framfart påverkar förberedelserna. 

Avsnitt 1: Täby FK Dam. Gäst: Mikaela Lavén, spelande tränare

Lavén om… 

… säsongen som halveras:  

– Det är klart det är tråkigt att det blir en enkelserie i år, och att säsongen startar lite senare, men det är bara att ladda om och ta det för vad det är. Det här är inget som vi kan påverka direkt. Men vi kör på med samma, härliga stämning i laget ändå.

… vikten av att få en bra start när det ”bara” kommer att spelas 11 matcher*: 

– Vi brukar alltid spela som bäst när det är lite kniven mot strupen, jag tror inte det kommer att bli några problem för oss.

… målsättningen: 

– Jag vill sticka ut hakan och säga att vi kommer komma topp tre den här säsongen. Fortsätter vi ånga på i det här tempot som vi gjort nu sedan vi startade, så tror jag absolut det.

– Det var lite osäkert till en början, det var många nya, men vi har kommit ihop så snabbt och blivit en stark trupp. Det är så många vinnarskallar, så mycket känslor i spelarna. Men, framförallt så har vi roligt när vi är tillsammans, säger Mikaela Lavén. 

* I avsnittet pratar vi om att säsongen innehåller 13 matcher. Det är fel. I och med att den här säsongen kommer att avgöras i en enkelserie, så kommer endast 11 matcher att spelas. 

Foto: Kenneth Andersson

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här