19.9 C
Stockholm
fredag, maj 31, 2024
HemSportredaktionen bloggarLägesrapport från oss här på Norrortssporten.se

Lägesrapport från oss här på Norrortssporten.se

Publicerad:

Liknande artiklar

Flera spelare lämnar Brödernas – ”Aldrig roligt att gå skilda vägar”

SILLY HOCKEY Brödernas fick en tuff resa i kvalserien...

Skånela bryter med damhuvudtränaren

HANDBOLL Säsongen för Skånelas damer har varit allt annat...

Årets Rookie klar för Täby FC – ”Nå mina framtida mål och utvecklas maximalt”

INNEBANDY Efter två mellan säsonger för Täby FC går...

SILLY SEASON: Lagbygget verkar stannat upp

HOCKEY Om drygt två månader (i augusti) kliver hockeylagen...

Väsby värvar allsvensk back – ”skridskostark och spelskicklig back”

HOCKEY Väsby har varit ute på spelarmarknaden. Nu har...

FÖR MIG VAR DET EN DRÖM SOM GICK I UPPFYLLELSE – att få arbeta med något som jag brinner för – nu håller den drömmen att gå i krasch!

Utan alla partners/frilansuppdrag hade jag inte kunnat göra denna dröm till verklighet.

Tack också ALLA läsare som betalar för läsningen här inne, som swishar oss, tecknat er för ett plusabonnemang och som förstår att även journalister har utgifter och behöver få mat på bordet, som också inser att bara för att man publicerar artiklar på internet så är detta inte gratis.

Från hjärtat – tack.

Norrortssporten.se har sedan juni 2015 skrivit om den lokala sporten och det har gått över förvänta – och det är inte läge för någon nedsläckning av sajten – här och nu.

Men vi vill tala lite klarspråk, helt enkelt:

Norrortssporten.se började som en hobbyprojekt och allt eftersom tiden gått har det blivit mer och mer tid vi lagt på att skriva, göra intervjuer och åka runt på de olika matcherna i norrort för att rapportera.

Sajtens bolag, Norrorts Mediaproduktion i Täby, har också hjälpt flertalet klubbar med att livesända deras matcher, allt från hockey till basket. Detta har genererat i en del inkomster som gjort att vi kunnat ta oss framåt och utveckla våra saker till viss del.

I början av året startades en webbradiokanal, norrortsradio.se, som fick mycket uppmärksamhet i övrig media.

Riktigt kul tyckte vi på redaktionerna – att vi funnit ett nytt spår att få ut så mycket nyheter som det bara går.

Men från mitten av mars i år har det i stort sett gått utför. Intäkterna försvann i stort sett helt när coronapandemin fick fäste i Sverige och restriktionerna från myndigheterna blev allt mer och hårdare – med all rätt också.

Det vi såg var att fler sa upp sina abonnemang, vilket vi förstår, i takt med att man inte hade så mycket att skriva om. Detta gjorde att vi uppmanade samtliga läsare att swisha in upp till 5 kr per månad för att läsa våra artiklar (trots att de går att läsa dem gratis). Detta för att kunna överleva i denna kris.

Det har inte gått riktigt som vi tänkt, en del har swishat in en summa långt över vad vi uppmanade till, även om att vi har runt 14 000 besökare varje månad så räcker det inte till.

Misstolka inte det påpekandet. Redaktionen har den allra största förståelse för detta. Coronapandemi och kris i världen – är det jobbigt för många, och då förstår vi att en sportsajt som bevakar den lokala sporten ligger långt ner på priolistan.

Men så här är det:

Liksom många andra klubbar/föreningar som kommer tvingas slita för att behålla partners och inte tappa allt för mycket pengar under och efter coronakrisen, så gäller det samma för oss.

En stor partner har redan sagt nej till en förlängning detta året. Nu finns risken är att någon eller några till går i samma fotspår.

Men det betyder inte att norrortssporten.se eller norrortsradio.se kommer lägga ner. Det kan däremot betyda att vi med stor sannolikhet får se över ett och annat och det är inom kort – Vilka vägar man kan gå resten av året.

Fram till coronapandemin gjorde entré i Sverige var det ungefär 70/30 vad gäller intäkter från partners och er läsare.

Visst, om alla månadsläsare (nästa 14 000) skulle swisha oss 3 kr i månaden, så skulle vi lösa detta även i denna krisen… Men då folk förlorar sina jobb och det finns betydligt viktigare saker att lägga pengarna på, så fattar vi att Norrortssporten.se och norrortsradio.se inte har någon prio alls.

Som vi nämnde tidigare – det är inget snack om snar nedläggning och absolut ingen bön på några bara knän om att ni ska betala mer.

Vi vill bara vara raka, ärliga och ge er information om vårt läge!

Skulle fotbollen och övrig sommarsport komma igång inom snar framtid (innan midsommar) ska Norrortssporten.se på något vis rapportera och finnas på plats vid matcher runt Norrort.

Men om det nu inte gör det, om det skulle dröja ett bra tag till eller till och med ställa in denna säsongen, kan det bli desto svårare.

Vi behöver inte måla upp F..N på väggen just nu eller hur?

I den bästa av världar tuffar vi på framåt – tillsammans.

Återigen är vi på redaktionen evigt tacksam för alla bidrag (swish) som kommit så vi kunnat behålla vårt utgångsläge (kontoret) maj ut.

Det allra viktigast är givetvis att myndigheterna, vården och politiker hittar ett sätt som hantera Covid-19-situationen så länge den håller i sig.

PS:

Denna text är en information över läget på Norrortssporten.se och Norrortsradio.se – kort och gott en lägesrapport.

Men det vara så att bli en eller flera dagar när det inte skrivs något – vi flaggar för att redaktionen (då vi skriver gratis just nu) måste få intäkter på annat håll.

Vi är ju inte mer än människor som måste kunna leva. Hoppas ni har förståelse för det.

Tack för att ni stöttar oss

Ha en trevlig Valborg och 1:a maj!

/Kenneth Andersson

ansvarig utgivare och ägare för båda sajterna.

VILL NI STÖTTA OSS I VÅRT FORTSATTA ARBETE –

SWISHA TILL:   123 577 09 12

1,428FansLike
512FollowersFollow
37SubscribersSubscribe

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter