FOTBOLL Spelidén ska nötas in. Bollstanäs damlag har en hel del att tänka på fram till avspark. Nio nya spelare har gjort entré och försäsongsmatcherna har sett hyggliga ut.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

Lagbygget har hållit på sedan man blev klara för Elitettan. Första pusselbiten, när det gäller spelarrekryteringar gjordes 21 november 2019. Då valde Karin Öberg att signera ett kontrakt med det gul/gröna-gänget. Därefter har man fyllt på truppen.

Under februari inleddes så försäsongsmatcherna. Den första blev mot ett allsvenskt motstånd IK Uppsala. Då fick man kliva av med en 1-3-förlust, där orken tog slut efter drygt en timmes spel.

I andra försäsongsmatchen gick det desto bättre. Motståndarna var Telge U, som blev en nödlösning, då det tänkta motståndet BK30 valde att tacka ja till Svenska Cupen. Det blev en ren fotbollsuppvisingen av BSK. 5-0 efter första halvleken skrevs tillslut till 11-0 när matchen var över.

I den tredje och senaste matchen, enligt uppdateringen på klubbens hemsida, där seriekonkurrenten AIK stod för motståndet, hade BSK ett nytt tillskott i truppen, som blev klar dagen in matchdag: Elsa Burvall.

Matchen i sig blev en betydligt tuffare tillställning än senast.

AIK, som har stor Elitettanrutin och är kandidat att vara i toppen av tabellen efter att säsong 2020 är färdigspelad, dominerade matchen från start och hade en 2-0-ledning efter 20 minuters spel. Men Bollstanäs rykte upp sig och kunde göra 2-1 som var halvtidsresultat. Några små ändringar gav effekt och 2-2 var ett faktum. Målskytten var nyförvärvet från Kvarnsvedens IK, Matilda Henriksson.

Men AIK visade sig vara ett nummer större och lyckades göra 3-2 som också blev matchens slutresultat. Tränare Max Andersson var dock nöjd med lagets insats efter den tredje försäsongsmatchen.

– Om AIK siktar att vara med i toppen på EE är vi verkligen på rätt väg, vår grupp visar stor tillförsikt till vårat försvarsspel och framåt har vi flera som vill/kan avgöra, säger Max Andersson till klubbens hemsida.

BSK:s nyförvärv (fram till 1 mars) inför säsong 2020:
Tilda Keisu, nyförvärv från Gefle IF
Matilda Henriksson, nyförvärv från Kvarnsvedens IK
Thea Nyberg, nyförvärv från IK Uppsala
Sofia Paulsson, nyförvärv från Eskilstuna United
Karin Öberg, nyförvärv från IK Uppsala
Elvira Gustafsson, nyförvärv från Enköpings SK
Ida Pettersson, nyförvärv från Gefle IF
Hanna Nordström, nyförvärv från IK Uppsala
Elsa Burvall, nyförvärv från Sundsvall DFF

Spelare som lämnat inför säsongen 2020:
Pernilla Ebberyd (mv)
Maria Ljungdahl
Isabelle Navrén
Fanny Richter
Frida Ekholm 
Wilma Engstrand
Julia Boman 
Merdi Nsoki Losokola.

[/ihc-hide-content]

FOTO: BSK:s facebooksida.

Inte plusmedlem?

Bli det idag och läs allt på sajten samt se alla livesändningar

39 KR första månaden därefter 69 kr – ingen bindningstid!

Swisha till 123 577 09 12 (skriv er mailadress)

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här