INNEBANDY Åkersberga IBF:s herrar huserar fortfarande i botten av Div 1-tabellen. Men man gav Tyresö/Trollbäcken en rejäl fight – dock blev mittperioden det som fällde avgörandet.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

Åkersberga IBF har som nykomlingar i division 1 haft det otroligt tufft. Första segern inkasserades i november. Deras andra, på övertid, kom i januari. Man har därefter lyckats knippa ytterligare en seger under ordinarie tid – hemma mot bottenkonkurrenterna Balrog. Sammanlagt har ”Ackers” lyckats plocka 8 poäng, vilket gör att man inte längre ligger sist i tabellen. Det är dock målskillnad som håller dem i från jumboplatsen.

Under söndagen var det dags, på bortaplan, att ta sig an Tyresö/Trollbäcken, som innan matchen låg på en femte plats, och är aspiranter till en plats som kan föra dem till ett kval uppåt i seriesystemet.

Men Åkersberga ville motbevisa att man vill fightas om varje återstående poäng som finns att inkassera. Efter första perioden hade ”Ackers” ledningen med 1-2, där man gjorde sina två mål inom loppet av 22 sekunder.

Period 2 avgjorde matchen

Så kom mittperioden. Där hände något.

Hemmalaget lade i den berömda ”högre växeln” och då hängde Åkersbergagänget inte riktigt med. 1-2-ledningen förvandlades till en rejäl uppförsbacke, 6-2 till Tyresö, inför tredje.

Pausvilan blev lite av en tändvätska för Åkersberga. Man lyckades reducera, först till 6-3, sedan till 6-4. Och med dryga fyra minuter kvar av tredje gjorde Simon Johannesson 6-5, vilket gav slutdramatik. En timeout, för att få till en kvittering, togs.

Men istället för kvittering så gjorde Tyresö först 7-5 och fastställde slutresultatet 8-5 när det var sexton sekunder kvar.

Fyra matcher återstår för ”Ackers”. Värmdö på hemmaplan. Sedan två raka bortamatcher, för att avsluta division 1-säsongen på hemmaplan med att ta emot Farsta IBK.

[/ihc-hide-content]

Inte plusmedlem?

Bli det idag och läs allt på sajten samt se alla livesändningar

39 KR första månaden därefter 69 kr – ingen bindningstid!

Swisha till 123 577 09 12 (skriv er mailadress)

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här