Täby FC vann mot Karlstad – fjärde platsen säkrad

INNEBANDY Nästa helg spelas sista grundseriematchen i damernas SSL....

”Ackers” var nära – mittperioden stjälpte dem

INNEBANDY Åkersberga IBF:s herrar huserar fortfarande i botten av Div 1-tabellen. Men man gav Tyresö/Trollbäcken en rejäl fight – dock blev mittperioden det som fällde avgörandet.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

Åkersberga IBF har som nykomlingar i division 1 haft det otroligt tufft. Första segern inkasserades i november. Deras andra, på övertid, kom i januari. Man har därefter lyckats knippa ytterligare en seger under ordinarie tid – hemma mot bottenkonkurrenterna Balrog. Sammanlagt har ”Ackers” lyckats plocka 8 poäng, vilket gör att man inte längre ligger sist i tabellen. Det är dock målskillnad som håller dem i från jumboplatsen.

Under söndagen var det dags, på bortaplan, att ta sig an Tyresö/Trollbäcken, som innan matchen låg på en femte plats, och är aspiranter till en plats som kan föra dem till ett kval uppåt i seriesystemet.

Men Åkersberga ville motbevisa att man vill fightas om varje återstående poäng som finns att inkassera. Efter första perioden hade ”Ackers” ledningen med 1-2, där man gjorde sina två mål inom loppet av 22 sekunder.

Period 2 avgjorde matchen

Så kom mittperioden. Där hände något.

Hemmalaget lade i den berömda ”högre växeln” och då hängde Åkersbergagänget inte riktigt med. 1-2-ledningen förvandlades till en rejäl uppförsbacke, 6-2 till Tyresö, inför tredje.

Pausvilan blev lite av en tändvätska för Åkersberga. Man lyckades reducera, först till 6-3, sedan till 6-4. Och med dryga fyra minuter kvar av tredje gjorde Simon Johannesson 6-5, vilket gav slutdramatik. En timeout, för att få till en kvittering, togs.

Men istället för kvittering så gjorde Tyresö först 7-5 och fastställde slutresultatet 8-5 när det var sexton sekunder kvar.

Fyra matcher återstår för ”Ackers”. Värmdö på hemmaplan. Sedan två raka bortamatcher, för att avsluta division 1-säsongen på hemmaplan med att ta emot Farsta IBK.

[/ihc-hide-content]

Inte plusmedlem?

Bli det idag och läs allt på sajten samt se alla livesändningar

39 KR första månaden därefter 69 kr – ingen bindningstid!

Swisha till 123 577 09 12 (skriv er mailadress)

Senaste

Brödernas/Väsby har matchbollar x 2

HOCKEY Semifinalerna i hockeyettan är i full gång. Brödernas/Väsby...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...

FOTBOLL Säsongspremiären börjar närma sig för flera lag. Nedan ser ni ett axplock av norrortslagens resultat den senaste tiden från både träningsmatcher och cuper.

VOLLEYBOLL I helgen drog slutspelet i Volleybollen igång. Damerna har fått tuffast tänkbara motståndare – seriesegrarna Örebro VBS. Herrarna fick Lunds VK, som blev...

INNEBANDY Nästa helg spelas sista grundseriematchen i damernas SSL. För Täby FC:s del togs en otroligt viktigt seger mot Värmlandsgänget Karlstad IBF. Med minsta...