HOCKEY Sollentuna HC har haft en tung avslutning på grundserien. Tre raka förluster. I sista grundseriematchen, mot Huddinge, klev man in med en förhoppning att skrämma Huddingespöket. Nu blev man i stället rejält skrämd av det.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

Avslutningen har sett allt annat än ljust ut för Sollentuna HC:s del. De tunga udda-målsförlusterna och storförlust har varit återkommande de sista omgångarna.

Senast, i bortamatch mot norrortskonkurrenten Väsby, åkte man på en rejäl nit och fick ta med sig en 7-2-förslut.

När man gjorde entré i den sista grundserieomgången, i hemmaborgen SVEAB Arena, var det mot ett motstånd – Huddinge IK – som kom med en stor portion självförtroende, 11 raka segrar. Dessutom hade Sollentuna inte vunnit mot dem de fem senaste mötena.

Nu började dock matchen på bästa tänkbara sätt för hemmalaget. I numerärt underläge gjorde Lucas Lagerstedt 1-0 – då stod matchuret på 5:38. Ledningsmål stod sig tills det var en och en halv minut kvar. Då satte Huddinge 1-1. En resultat som lagen tog med sig ut i omklädningsrummen.

I mittakten blev det en rejäl scenförändring. Först gjorde en av Huddinges poängkungar, Måns Krüger, 1-2. Därefter blev det irriterat, främst från Sollentunaspelare. Lucas Willner gick in i en boxningsfight med Simon Eriksson, som då renderade i att Willner fick ”game misconduct”. Lite senare efter att gästerna gjort 1-3, fick Alfons Nordberg ”Game Misconduct” också för fight.

Innan perioden var över hade Huddinge gjort Sollentunas uppförsbacke såpass brant, 1-5, att det var omöjligt att komma ifatt.

Period tre spelades i stort sett bara av, där Huddinge satte slutresultatet 1-6 med drygt fem minuter kvar tills ”Hesa Fredrik” tjöt.

Sollentuna får nu ladda om batterierna och komma tillbaka när fortsättningsserien påbörjas.

[/ihc-hide-content]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här