INNEBANDY Lisa Carlsson är en av debutanterna i kommande VM. Nu riskerar hon missa hela arrangemanget. Anledningen – anmäld till Juridiska Nämnden för en tackling i hemmamatchen mot IKSU skriver innebandymagazinet.se.

Det var i mitten av period 1, i hemmamatchen mot IKSU, som Lisa Carlsson gick in i en duell med Maja Viström. Viström blev liggande kvar efteråt men kunde ta sig till avbytarbänken på egen hand.

Tacklingen som kollats av Videogruppen anger sin förklaring om tacklingen. Se den här –extern länk

–VG anser att Carlsson har delat ut tacklingen medvetet. Detta då Carlsson som har god tid att avbryta tacklingen väljer att fullfölja tacklingen, att ändra fattning på klubban från en tvåhandsfattning till att hålla klubban i enbart höger hand samt att förbereda tacklingen genom att dra upp vänster underarm mot sin bröstkorg.

Täbys sportchef, Robin Andersson, är kritisk emot motiveringen och säger i en intervju till aftonbladet:
– Sättet som de skriver på kan tolkas som att Lisa har mördat någon. Det känns som det gått lite för fort och att man inte tittat på hur situationen faktiskt ser ut. Jag tycker inte motiveringarna stämmer överens med verkligheten.

Juridiska Nämndens beslut beräknas komma under tisdagen, VM börjar fredag 6 december. Om nämnden anser att tacklingen är så pass allvarlig att straffet (avstängning) blir mer än en månad riskerar Lisa Carlsson missa sin VM-debut i A-lags sammanhang.

FOTO: Keith Rönnberg/ImageBlue

Video från Innebandymagazinet.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här