HOCKEY Märstagänget fortsätter plocka poäng. Efter en formsvacka har Wings kommit upp på vinnarvågen igen. Andra raka segern togs under onsdagen mot bottengänget Hammarby.

Wings har fått hockeyettan-experterna att höja på ögon brynen. Inledningen för nykomlingsgänget var imponerande – fyra raka segrar. Därefter blev det något tuffare. Men laget har plockat viktiga poäng och helgens match, borta mot Vallentuna, kan ha varit ett momentum för Märstagänget. Man låg under med 5-0 efter första perioden. Vände matchbilden totalt i andra och hämtade upp underläget till likaläge inför tredje. Där avgjorde man efter att ha fått ett straffslag med dryga fem minuter kvar av perioden.

Därför var onsdagsmatchen, hemma i Pinbackshallen, mot Hammarby lite som en dag på jobbet för Wingsspelarna. Dock hängde Bajen med de första tjugo minuterna och perioden slutade 2-1 till hemmalaget.

Kontroll på allettanplatsen

Men med dryga tre minuter kvar av mittakten utökade Wings till 3-1. Därefter blev det aldrig riktigt spännande. Tre minuter in i tredje gjorde Joel Linnander 4-1 och Rasmus Hedin, som gjorde 3-1-målet, stänkte in slutresultatet 5-1 i numerärt underläge.

Wings tog där med sin fjärde hemmaseger den här säsongen och har fortsatt kontroll över en allettanplats – fjärde plats just nu. En poäng före förhandsfavoriterna Huddinge och tre pinnar före lokalkonkurrenten Vallentuna.

Fem omgångar återstår.

FOTO: B.A Sportphoto

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här