(plus) FOTBOLL Det blev ”bara” en div 3-säsong för succégänget Brottby. Skador på nyckelspelare och storförluster i vissa matcher gör att huvudtränaren, Navid Haque, inte riktigt är nöjd med att degraderas direkt.
Tycker jag har gjort det bästa jag kunnat, skulle varit hårdare och ställt högre krav på klubben och truppen, säger Navid Haque.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

Fotbollssäsongen för norrortslagen i division 3 är så gott som över. Serien är avslutad och för Brottby SK:s del blev det bara en säsong i denna divisionen. Nästa år väntar återigen division 4.
– Säsongen har känts väldigt lång och frustrerade för min del, säger huvudtränaren Navid Haque som tränar laget än så länge.
– Just nu är jag & Jawo kvar i Brottby. Vi har upplandscupens slutspel kvar att spela.


Hur vill du beskriva division 3-nivån?
– Nivån är mycket större än vad spelarna är vana vid och jag som tränare för den delen med. På två år gick vi upp två divisioner och många av grabbarna har aldrig spelat på div 3-nivå eller högre förr. Vi har haft otur i många matcher, där vi spelat bra men inte fått med resultatet och vissa matcher blivit utklassade.

Skador på viktiga spelare

Något som varit laget stora utmaning är prioriteringar och tränandet.
–Vi började bra med tre segrar på fyra första matcherna och allt kändes bra. Men sen kom det skador på viktiga spelare och det fallerade rejält. Sen som ja sa innan många har inte spelat på div3 nivå förr och det märktes. Vi tränar två gånger i veckan, vilket är en träning för lite på denna nivå och fysiken är inte lika bra som hos motståndarna. Prioriteringen har inte varit fotboll för många i truppen vilket lett till att vi rullat på väldigt mycket spelare i serien vilket kostat oss massa poäng.

Om du backar bandet, känner du att det är något du kunde göra bättre utifrån det spelarmaterial du hade?
–Jag har fått kämpa ibland för att få ihop det bästa jag få till matcher . Fått sitta bänk själv för att vi varit för några . Jag tycker jag har gjort det bästa jag kunnat men är det nått så kanske jag skulle varit hårdare och ställt högre krav på klubb&trupp.

Vad tar klubben med sig från denna säsongen?
–Erfarenhet och att man måste vara bättre förberedda om nu Brottby skulle kliva upp till 3an igen i framtiden .

[/ihc-hide-content]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här