FOTBOLL IFK Österåker tog sig vidare och är ett steg närmre division 2. Med minsta marginal, 1-1 på bortaplan och 1-0 hemma, besegrades Sala. Nu väntar division 2-gänget Valbo, som man inte har så bra koll på.
Vi har samlat in information genom alla tänkbara kanaler, säger tränaren Per Hyppel.

Självkänslan är på topp hos IFK Österåker. Efter säsonger där man åkt som en hiss upp och ner mellan division 4 och 3, har man fått ordning på strukturen. Man blev tvåa i division 3 detta året, vilket innebar kval. Där besegrades Sala FF med 1-0 på hemmaplan och oavgjort, 1-1, på bortaplan.
– Känslan är god efter en stark insats senast där vi lyckas med matchplanen fullt ut förutom att vi borde gjort något mål ytterligare, säger tränare Per Hyppel och tillägger
– Adderar ytterligare självförtroende in i gruppen. Vi slår ut ett starkt Sala med flertalet klasspelare och släpper knappt till en chans under den sista avgörande matchen.

”Har samlat in information”

Nu väntar kvalomgång 2. Det är division 2-gånget Valbo och man vet förhållandevis väldigt lite om sitt motstånd.
– Vi vet mindre om dem än om Sala. Inför den omgången kunde vi förbereda oss i god tid. Vi har samlat in information genom alla tänkbara kanaler. Ett svårt motstånd som är välorganiserat och släpper in väldigt lite mål. Vassa i omställningar och på fasta situationer, säger Hyppel.


Hur har träningarna sett ut i veckan?
–Veckan har sett bra ut med laddade förväntansfulla spelare.

För att vinna, vad krävs av er då?
– Det kommer krävas två toppinsatser där vi sätter det taktiska, de lagmässiga delarna samt snuddar vid personbästa individuellt. Vi vet vad vi måste leverera och ska göra vårt allra bästa försök.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här