FOTBOLL Fotbollstjejerna i Bollstanäs SK har ett bra utgångsläge. I första kvalmatchen, borta mot Sunnanå, blev det seger med 3-2, där Ina Burström och Malin Elsilä Engdahl stod för målen.

Resan till Elitettan för Bollstanäs SK påbörjades under fredagen, då man åkte norr ut. Slutdestination var Skellefteå, där Sunnanå väntade i kvalet. Matchen började dock inte som Väsbytjejerna tänkt sig.

Sunnanå tog ledningen redan i matchminut fyra. Men som svar på tal, skulle BSK reducera minuten senare, genom Ina Burström. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Precis som i första fick hemmalaget en drömstart. Klockan hann bara gå några minuter när Sunnanå gjorde 2-1. Men inget kunde stoppa Bollstanäs denna lördageftermiddag. Tre minuter senare var det återigen utjämnat, även denna gången av Burström.

BSK var inte nöjda med ett oavgjort resultat. Utan Malin Elsilä Engdahl gjorde så laget kunde åka hemåt med ett bra utgångsläge inför returmatchen den 13 oktober, genom att sätt segermålet 2-3 i matchminut 59.

FOTO: Arkiv/Bror Rosenback

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här