INNEBANDY Chocken hade lagts sig efter premiärförlusten. Täby FC gjorde entré i sin nya hemmaarena, där Sirius stod för motståndet. Det blev en komfortabel seger – 7-5.

Det blev kanske inte den säsongsstart som Täby väntade sig. Förlust i seriepremiären, borta mot Karlstad. Under söndagen var det åter dags för match. Denna gången hemmapremiär i sin nya hemmaborg, Hägerneholmshallen.

Motståndet blev, IK Sirius IBK, som i sin första match besegrade Dalen med 5-1.

Det var också gästerna som inledde målskytte efter knappt åtta minuters spel.

Ordningen blev snabbt återställd, när Matilda Sjödin stänkte in kvitteringen. Då hade det gått 29 sekunder mellan målen. Täby kopplade sedan greppet, målmässigt, om första perioden, där Josefin Ulvhag utökade till 2-1 och i powerplay var Sjödin framme igen och satte periodresultatet 3-1.

Sjödin 3-målsskytt

Även om Sirius gjorde en reducering skulle mittperioden bli Täbys. Sjödin gjorde sitt tredje mål som betydde 4-2 och innan perioden var över hade backarna Moa Tschöp och Lisa Carlsson satt varsitt mål.

Sara Attermo skrev in sig i SSL:s målprotokoll 2019/20 genom att göra 7-2. Sirius putsade till siffrorna en aning och matchen slutade 7-5.

Foto: Keith Rönnberg – ImageBlue AB

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här