FOTBOLL Frej Täbys nye målvakt, Tim Erlandsson, har varit borta en längre tid från truppen. Senaste matchen han vaktade mellan stolparna för Frej var i Svenska Cupen mot Elfsborg. Nu ger målvakten sin förklaring till varför han inte funnits med i laget.
Psykisk ohälsa borde tas på allra största allvar och det erkände jag för mig själv och för mitt eget bästa, skriver Erlandsson på sitt instagramkonto.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

Tanken var att Jonas Olsson och Tim Erlandsson skulle konkurrera om målvaktspositionen. Men nu har det inte blivit så.

Tim Erlandsson, som kom till Frej Täby i början av året, har inte funnits med i Täbytruppen sedan en lång tid tillbaka. Nu meddelar klubben i ett pressmeddelande om vad anledningen har varit:

–”Tim kom till oss med meriter både från U21-landslaget och Allsvenskan med goda lovord. Kontraktet skrevs till 30 juni men detta bryts nu i förtid. Tim hann med en match i den gulsvarta tröjan borta mot Elfsborg i Svenska Cupen den 23 februari innan han sjukskrevs för psykisk ohälsa. Enda sen Tim sjukskrevs så har han fått professionell hjälp för att kunna återgå till en normal vardag och kunna må bättre.

Även Tim Erlandsson har, i ett inlägg på sitt instagramkonto, berättar om sin fotbollsfrånvaro:
– ”Jag vill berätta om varför jag varit frånvarande från fotbollsplanen den senaste tiden. 
Under en längre tid så kände jag ångest, stress & oro till fotbollen vilket påverkade mig, min vardag och folk i min närhet. Jag flyttade hem till Sverige och IK Frej men känslan kvarstod. Jag har varit sjukskriven men har sedan en tid tillbaka brutit mitt avtal och flyttat hem till Halmstad, skriver målvakten och tillägger:

–Jag gjorde en nödvändig förändring och idag mår jag så mycket bättre. Psykisk ohälsa borde tas på allra största allvar och det erkände jag för mig själv och för mitt eget bästa.
Tack till alla fina människor som gett mig stöd och kärlek under denna tid. Min familj, mina vänner och bekanta. Min flickvän och hennes familj. Tränare, lagkamrater och andra involverade i IK Frej Täby Jag är otroligt tacksam att ni funnits där för mig”

På Frej Täbys hemsida, där flera ”krya på dig”-kommentarer inkommit, tackar Erlandsson för allt stöd han fått under denna tiden.
– ”Jag vill bara säga ett stort tack för det stöd och det varma mottagandet jag fick av klubben och supportrarna. Frej känns som en enda stor familj. Tyvärr funkade det inte för mig men jag önskar klubben all lycka till i framtiden”.

[/ihc-hide-content]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här