FOTBOLL FC Djursholm inledde höstsäsongen med att klart besegra Hässelby på hemmaplan på lördagen. Nu väntar en dryg månads semester innan serien drar igång igen i början av augusti.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

Division 1 södra Svealand: FC Djursholm – Hässelby SK FF 4-1 (1-1) 

Under lördagen inledde FC Djursholm höstsäsongen med att möta Hässelby SK FF på hemmaplan.

Efter att norrortslaget radat upp målchanser i inledningen av matchen, så var det gästerna från västerort som gjorde matchens första mål, när Amanda Gustavsson gav Hässelby ledningen i den femtonde matchminuten.

Men hemmalaget kom tillbaka. I mitten av den första halvleken tog sig Djursholm runt på vänsterkanten via Louise Matsgård. Bollen letade sig till slut till Emelie Joelsson, som satte dit 1-1.

Inför den andra halvleken bytte tränaren, Jean Balawo, in anfallaren Olivia Lundgren – och vilket byte det skulle visa sig att bli.

Först gav Lundgren Djursholm ledningen med 2-1 i matchminut 54, och tio minuter senare ökade hon på till 3-1.

– Väldigt skönt för hennes självförtroende, för hon har tvivlat lite på sig själv, säger tränaren, Jean Balawo.

Beata Sundling spikade sedan slutresultatet till 4-1 på tilläggstid. 

– Idag var det ketchup-effekten. Vi hade kunnat göra 2-0, 3-0 redan efter en kvart. Men i stället får de (Hässelby) ett läge och gör 1-0. Då blev den spontana känslan hos spelarna: ”Åh nej, inte nu igen”.

Djursholm är nykomlingar i division 1 den här säsongen, och segern över Hässelby till trots, så har Danderydslaget haft det tungt under den första halvan av säsongen.

– Utan att skoja nu har vi tappat minst 15 poäng på ren orutin, säger Jean Balawo och fortsätter:

– Vi har det yngstaste laget i serien. Vi har ett F19-lag som vi kallar damlag. Vår äldsta spelare är född -97. 

Efter 13 omgångar parkerar norrortslaget på en tionde plats i tabellen, och upp till säker mark är det i skrivande stund två poäng.

– Vi spelar en bra fotboll, men vi saknar det sista lilla, vi saknar målproduktionen. Idag blev det ketchup-effekten. Vi har inte gjort fyra mål i en match sen förra säsongen i division 2. Vi gör aldrig fyra mål, säger Jean Balawo. 

Nu väntar sommaruppehåll för spelare och ledare, och när säsongen drar igång igen i början av augusti, så gör den det mot Örebro Södra på bortaplan.

[/ihc-hide-content]

Foto: Kenneth Andersson (arkivbild) 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här